Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Mustien ruusujen maa -trilogia

Mustien ruusujen maa on fantasiatrilogia, joka kertoo Talvilaaksosta kotoisin olevasta Dinja-tytöstä, hänen seikkailuistaan ja aikuistumisestaan. Sarjan on julkaissut scifiin ja fantasiaan keskittyvä pienkustantamo Vaskikirjat.

Kevääntuoja (Mustien ruusujen maa 3), 2014

Kansi: Meri Siitonen

Kansi: Meri Siitonen

 ”Et sinä voi meitä pelastaa, joten älä puhu niin kuin voisit. Jos sinä menet Lucindran eteen, sinä kuolet.”

Dinjan pitkä etsintä on tuonut hänet Pazadien saaristoon, josta hän toivoo löytävänsä apua kamppailussa kuolematonta noitaa Lucindraa vastaan. Vapauttaakseen maailman Lucindran loitsusta Dinjan on ylitettävä painajaismainen Kirottu meri ja löydettävä salaperäinen Kevääntuoja. Mutta kukaan ei tunnu tietävän, mikä Kevääntuoja on.

Uudet ja vanhat ystävät ovat Dinjan tukena, mutta edessä on myös kipeitä hyvästejä. Keneen hän voi lopulta luottaa, ja pystyykö hän voittamaan Lucindran yksin? Ennen kuin Dinja on valmis kohtaamaan noidan, hänen on kohdattava itsensä.

Kevääntuoja on kolmas ja viimeinen osa Katri Alatalon Mustien ruusujen maa -fantasiatrilogiasta. Dinjan tarina päättyy tavalla, jota hän lähtiessään ei olisi osannut aavistaakaan. Mustien ruusujen maa kertoo niin aikuistumisesta, ystävyydestä, rakkaudesta kuin inhimillisyydestäkin – siitä, kuinka pienet teot voivat muuttaa maailmaa.

Laulu kadonneesta saaresta (Mustien ruusujen maa 2), 2013

LKS kansi

Kansi: Meri Siitonen

”Tiedätkö sinä, kuinka syvä meri voi olla? Sen kaikkein syvimmissä, pimeimmissä rotkoissa?”

Dinja on saapunut suuren, lämpimän meren ääreen. Elämä Kesäsaarilla on mukavaa ja rauhallista, mutta eräs yöllinen kohtaaminen tekee Dinjan jälleen levottomaksi. Hän ei ole vielä saavuttanut päämääräänsä eikä saanut selville totuutta kadonneesta äidistään, ja menneisyyden kysymykset vaivaavat mieltä. On aika jatkaa matkaa.

Dinja kumppaneineen purjehtii meren yli etsimään vastauksia. Kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan. Yllättäen Dinja joutuu salaiseen valtakuntaan ja saa tehtävän, jonka suorittamisesta riippuu hänen tulevaisuutensa. Apuna hänellä on vain vieraaseen kansaan kuuluva, salaperäinen Soloshi, joka suhtautuu häneen vähintäänkin epäluuloisesti.

Laulu kadonneesta saaresta on jatkoa teokselle Karnin labyrintti ja toinen osa Mustien ruusujen maa -fantasiatrilogiasta. Dinja yrittää seurata äitinsä jalanjälkiä, mutta minne hän lopulta päätyy?

Karnin labyrintti (Mustien ruusujen maa 1), 2012

kirjan kansi

Kansi: Riikka Jäntti

Dinja-tyttö näkee 16-vuotissyntymäpäivänä unen menneisyydestään. Unessa hän elää uudestaan kohtaamisen ruusumiehen kanssa: juuri ennen kuolemaansa mies antaa Dinjalle rasiaan suljetun mustan ruusun. Unen ja valveen rajamailla ilmestyy myös Dinjan kauan kadoksissa ollut äiti.

Dinja lähtee matkaan, kohti tuntematonta, selvittääkseen näitä salaisuuksia. Mukaan liittyvät Raúg ja Emron, joilla molemmilla on omat tärkeät syynsä lähteä seikkailulle yli laajan pohjoisen tasangon.

Karnin labyrintti on Katri Alatalon romaanitrilogian ensimmäinen osa. Mustien ruusujen maa kertoo toivosta, etsimisestä ja siitä, että voi löytää jotain ihan muuta kuin alun perin lähti etsimään.

Mustien ruusujen maasta sanottua:

”Dinjan tunne-elämän heilahtelut kuvataan elävästi. Kirjan kieli on yleensäkin hyvää ja kerronta sujuvaa.”
– Erkki Widenius, Portti 3/2012 (Karnin labyrintti)

”Karnin labyrintti ammentaa aineksia perinteisestä quest-fantasiasta. Pakkaa hämmennetään poistamalla ne tavallisimmat kliseet: – – Matka on henkilökohtaisempi ja siksi kiehtova.” – Anne Leinonen, Tähtivaeltaja 4/2012

”Alatalon vahvuudeksi voidaan lukea päähenkilöiden onnistunut inhimillistäminen. Liian usein sankarit ovat yksiulotteisia suorittajia, joiden ainoa tehtävä on viedä tarinaa eteenpäin. Alatalon henkilöt ovat pohdiskelevia, ristiriitaisia ja jopa raivostuttavia – sanalla sanoen inhimillisiä.” – Petja Savoila, Keskisuomalainen 21.1.2014 (Laulu kadonneesta saaresta)

”Alatalolla on onnistuneen tarinankerronnan resepti hallussaan. – – Kaunis ja havainnollinen kieli vie miellyttävällä tavalla toiseen maailmaan.” – Osmo Määttä, Tähtivaeltaja 1/2014 (Laulu kadonneesta saaresta)

”Tarinan henkilöt ja heidän keskinäiset suhteensa saavat paljon tilaa. Fantasialle tyypillinen yliluonnollinen aines ei kätke alleen ihmiselämään kuuluvia arkisia ongelmia.” – Erkki Widenius, Portti 2/2015 (Kevääntuoja)

Kirjoja voi tilata mm. Kirjapuodista tai klikkaamalla kirjan kuvaa sivupalkista.

Verkossa ilmestyneitä arvioita olen koonnut sivupalkkiin kohtaan ”Arvosteluja”.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: