Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Kaikkea mahtavaa

Olen ilmeisesti kirjoittanut jotain tänne blogiin viimeksi huhtikuussa. En myöskään ole viime aikoina oikein seuraillut muidenkaan blogeja, harmillisesti. Mutta ajattelin nyt kertoa, mitä OLEN tehnyt ja mihin aivotoimintani on ollut kanavoituneena. Näihin juttuihin luovuus on nyt ikään kuin pursotettu ulos, ja nyt olen suhteellisen tyhjä. Onneksi tämä bloggaus ei vaadi juuri muuta kuin olemassa olevien tietojen copy-pastettamista. Olkaapa hyvät siis, kaikki tämä mahtavuus, missä onnellisena pienenä kirjailijana saan olla mukana. Ja samalla ollaan matkalla Worldconiin, joka alkaa jo alle kuukauden päästä, joten mikäs sen huikeampaa. :O

CosmosPen2017

Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat julkaisee Worldconin kunniaksi englanninkielisen erikoisnumeron Kosmoskynä-lehdestä, Cosmos Penin siis. Minulta on mukana lehdessä kolumni.

Meliwas ja muita kaupunkeja2017

Stk julkaisee myös pitkään innolla odotetun (heheh no minä ainakin olen odottanut. :D) urbaanin fantasian antologian nimeltä ”Meliwas ja muita kaupunkeja”. Tämäkin saatavilla conissa. Minulta on mukana kirjassa novelli nimeltä ”Sinisen yön jälkeen”. Antologia on tuhti yli 300-sivuinen paketti urbaanifantsua moneen makuun.

murtumiamaisemassa

Urbaanifantasia-innostukseni pääsee jatkumaan vielä toisessakin antologiassa!! Nimittäin Osuuskumma julkaisee antologian ”Murtumia maisemassa – urbaanin löytöretkeilyn antologia”. Nyt kun näitä kirjoittamiani juttuja tässä omassa päässäni vertailen, niin tähän kirjaan tuleva novellini ”Meliwasin aaveet” on kyllä oma henkilökohtainen suosikkini. 🙂 Olen hirmuisen iloinen, että se pääsi antologiaan mukaan.

neverstop

Osuuskumma julkaisee Worldconin kunniaksi englanninkielisen antologian. Tämä on minulle samalla ensimmäinen Osuuskumman julkaisu, jossa olen mukana. Ja ensimmäinen enkuksi käännetty tekstini. Pääsin mukaan novellilla ”A Winter Night’s Tale” eli Älä riko pintaa -kokoelmassa alun perin julkaistu Talviyön tarina. Tämä julkaistaan siis conissa. Olen niin innoissani, että en enää edes osaa olla innoissani. :O Osuuskumman kaikista julkaisuista tiedot löytyy kätevimmin syyskuvastosta: Kummalogi.

tjeom

Myös Aavetaajuus julkaisee uutta vähintäänkin mielenkiintoista settiä eli kammottavaa kehokauhua. Olen mukana antologian niminovellilla ”Tämä jalka ei ole minun”. Se on kirjoitettu Aavetaajuuden aiemmin julkaiseman Ja hän huutaa -splatterpunkantologian inspiroimana. Tämä on karmeinta ja ällöintä, mitä olen kirjoittanut.

Kaiken huipuksi Aavetaajuus myös julkaisi minulta äänikirjan. ”Bah Ghawanin ennustaja” sijoittuu samaan maailmaan kuin Käärmeiden kaupunki, eli tässä on nyt sitten sitä minun aavikkofantasiaani.

Goottiantologialla ei ole vielä kantta, mutta muuten materiaali alkaa olla kasassa. Matka antologian toimittamisen parissa on ollut mainio, kiinnostava ja toisinaan raskaskin, ja kirjoitan siitä lisää joskus tarkemmin. Tällä hetkellä suurin duuni minun osaltani on tehty!! Vaskikirjat julkaisee siis tämän antologian nimellä Varjojen lumo – suomalaisia goottinovelleja. Tämä ei ehdi vielä Worldconiin, – ei ollut tarkoituskaan – mutta vähän myöhemmin syksyllä sitten ihanan synkkää goottiromantiikkaa tarjolla.

Mielen salaperäisimmät ja synkimmät piirteet ovat aina kiehtoneet ihmisiä. Goottilaisia tarinoita on julkaistu 1700-luvulta alkaen, ja niistä löytyvät myös kauhukirjallisuuden juuret. Nykyisin gotiikan kuvastolla on merkittävä osa kirjallisuudessa ja populaarikulttuurissa.

Varjojen lumo kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen suomalaisten kirjoittajien goottinovelleja. Antologia sisältää 12 aiemmin julkaisematonta tarinaa, joissa suku on pahin ja vanhojen, hämyisten talojen kellareihin sekä ullakoille on kätketty synkkiä salaisuuksia. Novelleissa liikutaan eri maissa ja aikakausissa, ja ihmisten keskuudessa vaanii yliluonnollisia olentoja. Keskeisiksi hahmoiksi nousevat myös jylhät, rappeutuneet rakennukset, kuten linnat, kartanot, sairaalat ja maatilat.

Luvassa on tummia sävyjä ja jännittäviä mysteerejä – kauhulla ja romantiikalla maustettuna.

Jos jotain kirjoitatte, kirjoittakaa rakkaudesta.
  – Milka Hakkarainen: Reaktorirakkautta

Tästä saattaa nyt saada sellaisen harhan, että olisin ollut tuottelias. No, voin sanoa että en todellakaan ainakaan tänä vuonna. Ehkä julkaisusuma kertoo enemmänkin siitä, että olin (sittenkin) tuottelias joskus vuonna 2015, jolloin minulta ei tullut yhtään julkaisua. Nyt aika ei ole mennyt niinkään kirjoittamiseen vaan editointiin. Kirjoittaminen tosiaankin näkyy ulospäin (ja julkaisut konkretisoituu itsellekin) vasta pitkällä viiveellä. Samalla pitäisi itse osata hahmottaa, kuinka monta projektia mihinkin suuntaan on menossa ja onko niitä ehkä mahdollisesti joskus liikaa. (haha. HAHAH. Ehkä.) Kirjailijan elämässä etsin tällä hetkellä tasapainoa. Julkaisut ovat huikeita, kun niitä kerrankin tulee, kirjoitustyö ei ole mennyt ”hukkaan”. Samalla olen nyt vähän pyörryksissä ja tyhjä.

Tuleville kirjoitelmille olkoon mottona tuo katkelma Milka Hakkaraisen goottinovellista. Jollain tapaa kai kaikki tarinat lopulta kertovat rakkaudesta ja kuolemasta? Vahvoista tunteista ainakin. Jos jostain pitää kirjoittaa, niin mieluiten rakkaudesta. Tämän kirjoitusohjeen myötä ihanaa kesää kaikille!!

 

Single Post Navigation

One thought on “Kaikkea mahtavaa

  1. Ah, nyt tiedän olevani oikealla tiellä – koko ajan pukkaa tekstejä rakkaudesta, yleensä siitä, kuinka kamalaa se on tai kuinka sitä ei ole… Kiitos tästä! Sitä paitsi sieltähän se pukkaa se rakkaus pintaan. Kuvittelin nimittäin, että minähän en ala mistään rakkaudesta kirjoittamaan, mutta sitten huomasin, että teksti toisensa jälkeen käsitteli nimenomaan rakkautta.

    Hienoja julkaisuja on tulossa! Haluan ehdottomasti lukea, mikä on kauheinta, mitä olet kirjoittanut. 😉 Ja tuo Stk:n urbaanifantasian trilogia on toinen kiinnostavimmista. Pitää varmaan laittaa tilauksia menemään. Saankin piakkoin lisää rahaa ja lisää tilaa. Mitäs muuta se voisi tarkoittaa kuin lisää kirjoja, hehe.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: