Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Älä unohda goottia

Goottiantologiaa nimittäin. Jonnekin tämä syksy hupenee, mutta vielä on pari viikkoa aikaa lähettää novelli tarjolle goottiantologiaan! Antologian julkaisee Vaskikirjat ensi vuoden syksyllä, ja minä häärin toimittajana. Novelleja on jo tullut, mutta odotan innolla, että vielä se kuuluisa viime hetken ryntäys tulee. Sitten marraskuun pimeydessä minulla onkin ohjelmassa ahkeraa goottinovellien lukemista.

Kutsu löytyy Vaskikirjojen sivuilta, mutta postataanpa se nyt tähänkin vielä. Deadline 31.10. Nyt siis hyötykäyttöön mm. kirjamessujen junamatkat ja muut sellaiset, ja ideat paperille pikaisesti!

***

Vaskikirjat hakee kirjoittajia uusien goottilaisten novellien antologiaan. Goottifiktio on erityisen hyvin edustettuna angloamerikkalaisessa kirjallisuudessa, mutta epäilemättä myös suomalaiset spefikirjoittajat hallitsevat synkän romantiikan fantasian, kauhun tai maagisen realismin sävyillä.

Antologiaan halutaan siis novelleja, jotka kunnioittavat gotiikan kirjallisia perinteitä. Tyypillisesti goottinovellien ympäristönä on synkkä linna, kartano tai muu eristäytynyt, syrjäinen paikka. Goottifiktiossa on lukuisia ikonisia hahmoja, kuten Dracula, Dorian Gray, Heathcliff, Frankensteinin hirviö, Jane Eyre, Oopperan kummitus, Tri Jekyll sivupersoonineen jne. Perinteisiin ei kuitenkaan tarvitse kahliutua, ja kirjoittajilta toivotaan monipuolisesti näkökulmia goottiteemaan. Ihanan lurjuksen, dekadentin byronilaisen sankarin ei tarvitse olla mies, ja tapahtumapaikkana voi yhtä hyvin olla Kainuun tai Pohjois-Karjalan korvet kuin Englannin nummet tai Yhdysvaltojen syvä etelä. Novelli voi sijoittua myös nykyaikaan ja vaikkapa synkkään urbaaniin miljööseen.

Novelleja voi lähettää Vaskikirjoille sähköpostitse osoitteeseen info@vaskikirjat.fi 31.10.2016 mennessä. Samasta osoitteesta voi myös tiedustella lisätietoja. Novellien pituudeksi toivotaan 10–20 liuskaa, mutta tässä voidaan joustaa. Novellien valinnan jälkeen niitä työstetään eteenpäin, ja kirja julkaistaan 2017 syksyllä. Julkaistavista novelleista maksetaan 50 euron palkkio. Kirjan toimittaa Katri Alatalo yhteistyössä Vaskikirjojen kanssa.

Novellit voi lähettää esim. rtf-, pdf- tai doc(x)-muodossa. Novellien fontin, rivivälin ym. teknisten yksityiskohtien suhteen ei olla tarkkoja. Pääasia, että teksti on lukukelpoista.

Novellien tulee olla suomenkielisiä ja ennen julkaisemattomia. Lähetä novellit siten, että tiedostossa ei näy sen kirjoittajaa, koska tarkoitus on toimittaa novellit kustannustoimittajalle aluksi anonyymisti.

Voit tarjota useampaakin novellia, mutta hyvin todennäköisesti kultakin kirjoittajalta julkaistaan antologiassa vain yksi.

Julkaistavat novellit valitaan vasta sitten kun aikaraja päättyy lokakuun lopussa. Valitut ja valitsematta jääneet ilmoitetaan kirjoittajille marras-joulukuussa.

Tätä kutsua saa mielellään jakaa eteenpäin.

Single Post Navigation

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: