Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Kirja marketissa

Näin siinä pääsi käymään, että syys-marraskuun ajan Älä riko pintaa löytyy myynnistä Jyväskylän Keljon Prismasta! Tämä saattaa kuulostaa pieneltä lisältä kirjamyyntiin, mutta oikeasti tämä on Iso Juttu. Pienkunstantamon kirja ei noin vain pääse kivijalkakaupan valikoimiin, saati sitten markettimyyntiin. Ja juuri marketeista ihmiset yhä enemmän kirjoja ostavat. Tästä uudesta kokeilusta saa kiittää Suomi lukee -sivustoa. Sivuston käyttäjät saivat äänestää tänä vuonna ilmestyneistä kirjoista suosikkinsa, joista eniten ääniä keränneet pääsivät Prismaan kirjatorniin.

Suomi lukee -kirjatorni näyttää hyvältä.

Suomi lukee -kirjatorni näyttää hyvältä.

Mukaan pääsi nimenomaan pienten kustantamojen kirjoja — isompia nimiä on Prisman hyllyssä jo muutenkin. Kirjatorni tekee valikoiman monipuolisemmaksi. Paljon kirjallisuutta kun nykyään ilmestyy pieniltäkin kustantamoilta, mutta satunnainen lukija niitä harvemmin nettikauppojen syövereistä sattuu löytämään. Kirjatornin ideassa keskeistä on myös se, että kirjat valitaan äänestyksellä, eli lukijat itse saavat vaikuttaa kaupan valikoimaan. Jos nyt valittu valikoima ei itseä miellytä, kannattaa siis käydä vaikuttamassa jatkossa.

Niin, jatko… No, se riippuu siitä, miten hyvin kirjoja menee kaupaksi Keljossa nyt tämän kokeilun aikana. Itselleni kyseinen kauppa sattuu olemaan melkeinpä lähikauppa, joten totta kai on tullut käytyä tornin luona jo parikin kertaa tässä ruokaostoksia tehdessä! 😀 Joten rakkaat jyväskyläläiset (tai miksei kauempaakin tulevat), jos olette kirjoja vailla niin käykääpä ihmeessä vilkaisemassa tämä tarjonta. Marraskuussa voi ostella jo joululahjojakin…

Jos kokeilu onnistuu eli kirjoja ostetaan, homma voi laajentua jopa valtakunnalliseksi ja tulla pysyväksi toiminnaksi.

Jee, fantasiahylly.

Jee, fantasiahylly.

Kaiken kaikkiaan mukana on kirjoja näiltä kustantamoilta: Vaskikirjat, Reuna, SKS, Pieni Karhu, Osuuskumma, Myllylahti, Haamu, Amusantti, Robustos, Jalava, Aarni, Art House, Poesia ja PS-kustannus. Tietokirjoja, proosaa, runoja, kaikenlaista.

Lisää aiheesta (ja taustoista, kirjamyynnistä laajemminkin) voi lukea tästä Keskisuomalaisen artikkelista. Minäkin menin siellä jotain mielipiteitäni lausumaan.

Kiitos omasta puolestani  Suomi lukee -sivustolle, kirjani äänestäjille sekä kustantamolleni, joka lähti tähän mukaan! Jee!

Single Post Navigation

3 thoughts on “Kirja marketissa

  1. Kirjatorni on upea juttu! Pidetään peukkuja, että lukijat löytävät tiensä sen luo 😀 Laitan muistutusta omalle fb-piirille.

  2. Jee! Kiitos peukkujen pitämisestä ja FB-ilmoituksesta. 🙂

  3. PH on said:

    Pari kirjaa tilasin tuolta. Kirjapaketti toimitettiin meijän paikalliseen Prismaan ja toimituskulut oli ainoastaan 2.95 €. Taidanpa tilata lisää kirjoja Keljosta. Pienkustantamoita ja niiden kirjailijoita voi tukea vaikkapa tällaisilla ”talkoilla”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: