Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Finncon-fiiliksiä ja tekstiä pukkaa

Täällä se taas on, Finncon nimittäin, Tampereella tänä viikonloppuna. Aina yhtä upean ohjelman voi tsekkailla täältä. Sitten vain tekemään vaikeita valintoja siitä mitä kerkeää nähdä, unohtamatta myyntipöytien & kirppiksen kiertelyä.

Itse olen Finnconissa mukana aiempaa tiiviimmin yhdistystoiminnan kautta. Olen nimittäin vetämässä Mia Myllymäen kanssa Stk:n miittiä sunnuntaina klo 16-17. Saa tulla mukaan!

Samoin saa tulla moikkaamaan Vaskikirjojen myyntipöydälle la klo 11-12 ja sunnuntaina klo 11-12.

Perjantai-iltana täytyy suunnistaa Julkkarikvartettiin Vihtorin kirjastoon klo 18.30. Siellä Kuoriaiskirjat ja Osuuskumma julkaisevat kokonaiset 4 kpl uutuuskirjoja, ja omalta osaltani juhlistan Stepanin koodeksi -antologiaan osallistumistani.

Muina aikoina minua voi bongata Stk:n pöydästä, Osuuskumman pöydästä tai hortoilemasta päämäärättömästi. Myös yllätykset mahdollisia… Noh, sen näkee sitten!

Viikonloppua odotellessa olen ollut uppoutuneena projekti C:hen, ja itse asiassa paluu todellisuuden tapaiseen ympäristöön ja ihmisten ilmoille tuntuu juuri nyt aika hankalalta. Olen kirjoittanut parhaimmillaan sellaista 5-10 liuskan päivävauhtia, mikä on minulle PALJON. Mutta kirjoitankin C:tä itselleni epätyypillisen raakatekstityylillä, eli antaa tulla vaan ja tärkeintä on päästä eteenpäin. Jos ei muuten, niin vaikka inspiraatiomusiikin kanssa ”pakottamalla”. Haluan kerrankin saada ekan version kirjoitettua mahdollisimman nopeasti alusta loppuun, kokonaisuudeksi, jota sitten voi ihmetellä ja muokkailla. En vielä tiedä, mitä ”mahdollisimman nopeasti” tarkoittaa, mutta katsotaan nyt kuinka nopeasti oikeasti onnistun kesän aikana etenemään. Vielä on heinäkuu aikaa, mutta heinäkuussa on tarkoitus viettää myös lomalomaa.

Kirjoitan, vaikka fantasiamaailma EI ole valmis, vaikka en tiedä sitä enkä tätä enkä tuota. Keskityn päähenkilön sisäiseen maailmaan ja hänen tarinaansa. Ympäristöön liittyvät kysymykset toivottavasti ratkeavat myöhemmin. Saa nähdä, mihin tämä tällainen lopulta johtaa.

Tekstin tyylikin on erilainen kuin aiemmissa pitkissä teksteissäni. Välillä tyyli kyllästyttää ja päähenkilökin kyllästyttää. Joka toinen päivä kirjoittamani teksti tuntuu ihan hyvältä, joka toinen päivä hirveältä sonnalta joka on vain puserrettu ulos koska itse asettamani aikataulu sanoo niin. Joskus ei jaksaisi ajatella kässäriä ja puuttuvia paloja ollenkaan, joskus taas ei saa illalla unta kun mieli käy ylikierroksilla ja ideoita pukkaa nopeammin kuin niitä ehtii kirjoittaa muistiin. Välillä on sellainen fiilis että olen C:n kanssa ottanut liian ison harppauksen pois omalta mukavuusalueeltani (juonivetoisesta henkilövetoiseen, perinteisestä maailmaa kuvailevasta fantasiasta luonnosmaisempaan tunnelmointiin, suoraviivaisesta tekstistä runollisempaan)…. Mutta se on ainakin varmaa, että tällä hetkellä aika iso prosenttiosuus minusta asuu ja elää C:n tarinassa.

Finncon-reissuun en ota läppäriä mukaan!!!

Mutta jos muistikirjan….. ja vaikka tulostettuna tähänastisen tekstin kuitenkin……

Mukavaa con-viikonloppua kaikille, jotka olette tulossa! 🙂

Ja tähän loppuun vielä yksi pikku uutinen joka on unohtunut mainita: Radio Jyväskylän sivuilta löytyy viikko sitten tehty haastattelu, jossa aiheena oli erityisesti Älä riko pintaa -novellikokoelma.

Mainokset

Single Post Navigation

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: