Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Liebster award

Jeah! Kesä ja kirjan kirjoittaminen sopivat yhteen, eikö vain. Ihmeellinen on tämä kirjoittajaa piinaava vimma, kun aina pitää tarttua johonkin uuteen (tällä hetkellä Se Uusi Juttu on nimeltään projekti C), kun vasta on hädin tuskin saanut jotain edellistä valmiiksi. Kai se on jonkinlainen suojautumiskeino, johon on oppinut jo kauan sitten lähettäessä ensimmäisiä kässäreitä kustantamoihin. Kun on kirjoittanut valmiiksi jotain (mistä odottaa esilukijan mielipidettä, toimituskommentteja, kirja-arvosteluita tai ylipäätään mitä tahansa ulkopuolista arviota), on turvallisinta ryhtyä kirjoittamaan jotain uutta ja keskittää voimansa siihen. Uuden aloittaminen nopeuttaa etääntymistä edellisestä jutusta… Ja valmistaa tuleviin kritiikkeihin, hylsyihin, koko homman uusiksi laittaviin toimituskommentteihin jne.

Hienoa, projekti C on siis laastarisuhde, mutta niin kaikki muutkin kirjoitusprojektini!

Noh, ei nyt laastarisuhteista sen enempää, koska päivän tavoitteena minulla on vastata mainioihin Liebster award -kysymyksiin, jotka Maria teki jo pari viikkoa sitten. Kiitokset haasteesta! Olen kerran aiemminkin vastannut tähän haasteeseen, mutta siitä on jo aikaa, joten tokihan täytyy koettaa kaivella taas mielestä järkeviä tai ei-niin järkeviä vastauksia.

liebsteraward-471x420

1. Mihin käyttäisit yhtäkkiä saamasi 1000 euroa, jos sinun pitäisi käyttää se ”turhuuteen”? (Ei siis arkielämään, perusvaatteisiin, terveyteen, jne.)
Matkustamiseen, yksinkertaisesti. Se on aina inspiroivaa ja sellainen juttu, johon erittäin mielelläni tuhlaan kaikki ”ylimääräiset” tulot. Kohde voi olla perinteinen etelän lämpö (tätä Suomessa asuva Kesäihminen todella kaipaa silloin tällöin), jokin kaupunki, jokin uusi paikka, tai tällä hetkellä varmasti Skotlanti. Koska projekti C suorastaan huutaa Skotlannin-matkaa. (Ehkä ensi vuonna….)

2. Minkä vitsin kerrot jos on pakko?
Apua, en minä kerro vitsejä. Osaan sanoa jotain humoristista vain silloin tällöin, jos keksin jotain tilanteeseen sopivaa, ja sitten se joko saa ihmiset nauramaan tai ainoastaan vaivautumaan. Öööh? (Tämä ei nyt mene ihan putkeen, kun kysymys 2 osoittautui jo näin vaikeaksi.)

3. Mikä on ärsyttävintä kesässä?
Se ettei oikeasti ole lämmintä!! +25 ja aurinkoa kiitos!!!

4. Mitä laulat karaokessa? Kyllä, kyllä, mikrofoni on jo tungettu käteesi ja innokas humalainen yleisö odottaa. Mitä laulat?
No vaikkapa Kaija Koon Tinakenkätyttö tai sitten Indicaa. Kyllä tätä on tullut harrastettua joskus aikoinaan, mutta valitettavasti se vaatii kyllä sellaista humalatilaa, että nykyään ei jaksa sellaista tilaa enää hankkia, koska krapula olisi ihan liian vaivalloista.

5. Kuinka pukeudut/pukeutuisit Pride-kulkueeseen?
Olen tosi huono pukeutumaan yhtään mihinkään. Elämäni aikana olen lähinnä pari kertaa pukeutunut Halloweenina, kun kaikki muutkin kaverit pukeutuivat. Olen myös todella huono lähtemään tällaisiin kulkueisiin tai mihinkään tällaiseen yleisötapahtumaan täältä periferiasta. No, jos jonain päivänä menisin, niin kai pelkkä tavallinen kesämekko ja vaikka joku tavallinen sateenkaarilippu riittäisi?

6. Mikä oli viimeksi noloa? Edes pikkuisen noloa?
Se, että olin kirjoittanut tietämättömyyksissäni yhden aika epämääräisen kommentin yhteen novelliini. Itse asiassa vähän just noihin sateenkaarijuttuihin liittyen, joten siksi se tuli tässä mieleen. Toimittaja kuitenkin huomautti mokasta, joten se ei päädy painoon asti. Suuren suuri hatunnosto kaikille tarkoille toimittajille, jotka estävät kirjailijoita nolaamasta itseään!

7. Uudessa ylioppilaskokeessa eteen tulee suullisia tehtäviä kielikokeessa. Osaisitko neuvoa ruotsiksi reitin lähimpään apteekkiin?
Sanotaanko näin, että kunpa osaisinkin! Harvemmin jälkeenpäin kaduttaa se, että on oppinut jonkin kielen. Enemmänkin se, että ei oppinut. Minulla on ollut erinomaiset mahdollisuudet oppia ruotsin kieli hyvin (mm. olin yhden kesän hevostallilla töissä Ruotsissa ja kirjoitin omissa ylppäreissäni ruotsista E:n). Mutta kieli unohtuu ihan totaalisesti, kun sitä ei vuosikausiin käytä. Kyllä varmaan ruotsin kieli olisi ns. kaiveltavissa päästäni, mutta ihan tästä vain ei kyllä lähde.

8. Mikä on oudoin paikka, josta olet herännyt?
Hm, eipä niitä kovin outoja ole ollut. En kauheasti huitele oudoissa paikoissa. Mutta ekan kysymyksen matkustusteemasta innostuneena vastaan nyt että Stanstedtin lentokentän lattia Lontoossa. Silloin köyhänä nuorena opiskelijana kun lähdettiin reissuun niin että suurin osa öistä nukuttiin joko lentokentällä ta bussissa. Ja huonosti nukuttiinkin.

9. Mitä ostit viimeksi?
Uudet kesäsandaalit ja Lauren Beukesin Zoo cityn. (Tosin oikeasti ostin vielä niiden jälken ruokakaupasta ruokaa, mutta se olisi paljon tylsempi vastaus!)

10. Millaisia mattoja on asuntosi lattioilla?
Enimmäkseen anopin tekemiä sellaisia ihan perusmattoja.

11. Haluaisitko lemmikiksi mieluummin pienen lohikäärmeen vai kerberoksen pennun?
Pienen lohharin tietty, koska fanitan Daenerysia.

Huh, siinäpä se, ja ainoastaan vitsikysymys ylitti mielikuvituskykyni. Hyviä ja erilaisia kysymyksiä nämä!

Minun pitäisi myös haastaa uusia ihmisiä ja laatia uusia kysymyksiä, mutta koska olen muutenkin niin epätäydellinen ja epäesimerkillinen bloggaaja, skippaan tämän vaiheen. Sen sijaan haastan kaikki tämän lukijat nauttimaan Suomen kesästä, niin kauan kuin sitä vain kestää — ja satoi tai paistoi! Aina on hyvä sää lukea ja kirjoittaa. Ja vielä erityishaaste kaikille niille jotka saavat lomailla kesällä: nauttikaa lomasta, rentoutukaa, muistakaa olla ”suorittamatta” lomaa.

(Huom. tämä ohje on laadittu perinteisellä ”älä tee niin kuin minä teen vaan niin kuin minä sanon” -periaatteella…)

Single Post Navigation

One thought on “Liebster award

  1. mariacalendula on said:

    ”Apua, en minä kerro vitsejä!”
    😀
    Tuttu fiilis, onneksi mun ei tarvinnut vastata tuohon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: