Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Kesällä kelpaa kirjoitella goottijuttuja

…Eikö vain? Etenkin sateiset päivät ja kesämyrskyt soveltuvat tähän tarkoitukseen erinomaisesti.

***

Vaskikirjat hakee kirjoittajia uusien goottilaisten novellien antologiaan. Goottifiktio on erityisen hyvin edustettuna angloamerikkalaisessa kirjallisuudessa, mutta epäilemättä myös suomalaiset spefikirjoittajat hallitsevat synkän romantiikan fantasian, kauhun tai maagisen realismin sävyillä.

Antologiaan halutaan siis novelleja, jotka kunnioittavat gotiikan kirjallisia perinteitä. Tyypillisesti goottinovellien ympäristönä on synkkä linna, kartano tai muu eristäytynyt, syrjäinen paikka. Goottifiktiossa on lukuisia ikonisia hahmoja, kuten Dracula, Dorian Gray, Heathcliff, Frankensteinin hirviö, Jane Eyre, Oopperan kummitus, Tri Jekyll sivupersoonineen jne. Perinteisiin ei kuitenkaan tarvitse kahliutua, ja kirjoittajilta toivotaan monipuolisesti näkökulmia goottiteemaan. Ihanan lurjuksen, dekadentin byronilaisen sankarin ei tarvitse olla mies, ja tapahtumapaikkana voi yhtä hyvin olla Kainuun tai Pohjois-Karjalan korvet kuin Englannin nummet tai Yhdysvaltojen syvä etelä. Novelli voi sijoittua myös nykyaikaan ja vaikkapa synkkään urbaaniin miljööseen.

Novelleja voi lähettää Vaskikirjoille sähköpostitse osoitteeseen info@vaskikirjat.fi 31.10.2016 mennessä. Samasta osoitteesta voi myös tiedustella lisätietoja. Novellien pituudeksi toivotaan 10–20 liuskaa, mutta tässä voidaan joustaa. Novellien valinnan jälkeen niitä työstetään eteenpäin, ja kirja julkaistaan 2017 syksyllä. Julkaistavista novelleista maksetaan 50 euron palkkio. Kirjan toimittaa Katri Alatalo yhteistyössä Vaskikirjojen kanssa.

Tätä kutsua saa mielellään jakaa eteenpäin.

Mainokset

Single Post Navigation

4 thoughts on “Kesällä kelpaa kirjoitella goottijuttuja

 1. Anemone on said:

  Juuri nyt on niin raikkaan vihreää ja valoisaa, mutta ei se mitään… Eiköhän viimeistään syyskuussa tule tarvis kirjoittaa jotain synkän romanttista!

 2. Kyllä vain, ja perinteisestihän esim. juhannuskelit ovat Suomessa sen verran synkkiä, että ehkä yötön yö voisi inspiroida goottijuttuja myös? 😀

  • Anemone on said:

   Hmm, juhannustaiat ja juhannusyössä kulkevat haamut… Siinäpä sitä on aihetta novelliin!

 3. Liliana Lento on said:

  Hei! Blogissani on haaste sinulle http://lilianalento.blogspot.fi/2016/06/kirjahaaste.html 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: