Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Höpinöitäni radiossa

Paikallinen Radio Jyväskylä on jo syksystä asti tuonut  kivasti esille paikallisia kirjailijoita. Joka keskiviikkoaamu on ollut vieraana keskisuomalainen kirjailija, ja jutut ovat tulleet myös nettiin kuunneltaviksi. Pääsin itsekin mukaan viime keskiviikkona… Haastattelu on kuunneltavissa täällä.

Itse säästän itseäni sen verran, että en kuuntele. 😀

Täytyy sanoa, että radiohaastattelu meni kyllä top 5 -listalle jännittävimmissä ja hermostuttavimmissa esiintymiskokemuksissa. Pitäisi puhua ja selvitä pelkällä puhumisella (inhoan esim. puhelimessa puhumista) ja suorassa lähetyksessä… Huh. Esiintyminen jännittää minua aina. Se on jonkin verran helpottanut kokemuksen myötä. Pystyn esiintymään jännityksestä huolimatta, ja se on minulle se tärkein juttu. Tilaisuuden odottaminen ja etukäteen miettiminen vain on enemmän tai vähemmän tuskallista. Sitten kun se on ohi, tulee hyvä fiilis. Joskus mietin, miksi vaivaudun. Olisi paljon helpompaa pysytellä mukavuusalueella, ottaa rennosti, jättää esiintymiset väliin.

Mutta kun kerran kysytään, en halua kieltäytyä. En ainoastaan siitä syystä, että jännittää. En halua antaa jännitykselle periksi. Kaipa tässä asiassa tietynlainen itsepäisyys auttaa. Eikä aina ole kyse siitäkään, että minua kysyttäisiin. Jopa ihan vapaaehtoisesti olen suunnitellut juttuja oman pääni menoksi ja hakeutunut esiintymistilanteisiin. Koska en halua jättää mitään kiinnostavaa juttua / kokemusta väliin vain siksi että jännittää. Ja kai siksi, että haluan haastaa itseäni… Joskus kuulin sellaisen viisauden, että kaikki kiinnostava tapahtuu nimenomaan mukavuusalueen ulkopuolella.

Millainen kokemus radiohaastattelu sitten lopulta oli? Noh, kuten yleensä, niin noin 95 % etukäteishermoilusta oli täysin turhaa. Haastattelija hoiti homman loistavasti, minun tarvitsi vain koettaa heitellä vastauksia. Näissä tilanteissa haastattelijan ammattitaito siis pelastaa kyllä ihan kaiken. Hyvä maku jäi hommasta.

Siispä, jos uudestaan kysytään, lähden kyllä. Jännitän etukäteen (turhaan), mutta lähden.

Single Post Navigation

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: