Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Kirjoitan

— tosin en blogia. Näyttäisi siltä, että edellisestä pikapäivityksestä on kokonainen kuukausi. Nyt täytyy myöntää, että energiaa ja intoa blogin kirjoittamiseen ei ole tällä  hetkellä. Hiljaisuutta jatkunee vielä jonkin aikaa, mutta varmasti palaan vielä linjoille. Aion myös vähintäänkin käyttää blogia ajankohtaisten juttujen ilmoittamiseen, kuten nyt tänäänkin.

Tällä hetkellä kirjoitan sitä, mitä minun oikeasti kuuluukin kirjoittaa. KK:ta. Romaanikässäri on nyt ykkönen, ja sivumäärä sen kun jatkaa paisumistaan. Tekstiä syntyy, ja välillä olen todella uppoutuneena kirjan maailmaan. Huikea tunne! Välillä on isoja epätoivon hetkiä myös. Pelkoja ja epävarmuutta siitä, onko tässä yhtään mitään järkeä jne. Tästä huolimatta pusken kuitenkin eteenpäin. Olen alkanut arvostaa itsepäisyyttäni, vaikka on siinä tietysti negatiivisetkin puolensa. Välillä kässäri luistaa eteenpäin jopa helpon tuntuisesti, uusia oivalluksia tulee. Paljon kirjoittamista on vielä jäljellä, mutta ehkä vähitellen alkaa tulla sellainen fiilis, että tämä loppuukin joskus. Kun vain paahtaa eteenpäin, niin hiljalleen alkaa erottua se lopetus, jota kohti on koko ajan ollut menossa. (Itse loppuratkaisu ja ns. ”lopputaistelu” on ollut minulla pääpiirteittäin selvillä jo tosi kauan, mutta se pääseminen sinne ja kaikki yksityiskohdat…)

Mutta juu. Jotenkin intoa blogin kirjoittamiseen ei enää sitten ole ollut, kun sitä ”varsinaista tekstiä” on päivän aikana jo syntynyt. Ehkä niin paljon blogin kirjoitusaiheitakaan ei ole pyörinyt päässä, koska romaanikässärin kokoinen maailma kummasti vie tilaa pääkopasta.  Siksi hiljaisuus — ja pahoitteluni siitä, ettei muidenkaan blogeja oikein ole nyt tullut seurattua. Olen nyt upoksissa siellä jossain, mutta enköhän vielä havahdu takaisin tähän maailmaan. (Minulla on ihan hiukan opetustöitä tässä syksyn aikana. Ei joka viikko, mutta kuitenkin. Niiden kautta saa kivasti pidettyä otetta reaalimaailmaan.)

Ne ilmoitusasiat sitten. Ensi viikolla suuntaan Turun kirjamessuille. Tavoitteeni on itse asiassa saada KK:sta yksi iso kokonaisuus valmiiksi ennen messuviikonloppua ja rentoutua siellä sitten kirjatouhujen ja ehkäpä uuden inspiroitumisen merkeissä. Perjantaina aamulla klo 10.45–11.30 minut voi löytää Nuorisokirjailijoiden osastolta paneelikeskustelusta:

”Paljon muutakin kuin suippokorvia”

Kirjailijat Magdalena Hai pj, Siiri Enoranta, J. S. Meresmaa ja Katri Alatalo keskustelevat kirjoittamisesta, taustatutkimuksen tekemisestä ja fantasiakirjallisuudesta.

Jee, kannattaa siis olla liikenteessä jo aamupäivällä. Nuorisokirjailijoiden osaston (A18) koko ohjelma on nähtävissä täällä.

Toinen ilouutinen koskee Supernova-antologiaa eli Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajien uusien kirjoittajien antologiaa. Olen yksi antologian neljästä toimittajasta, ja tässä oikeastaan viimeisen vuoden aikana olen päässyt harjoittelemaan kaikkea sitä, mitä kirjan toimittaminen vaatii. Olen siis ensimmäistä kertaa ollut varsinaisesti toimittajan roolissa. Huikeasta matkasta on luvassa lisätietoja myöhemmin, mutta meidän työmme on nyt tehty ja kirja on tällä hetkellä painossa.

Kansi: Arren Zherbin ja Venja Suntila

Kansi: Arren Zherbin ja Venja Suntila

”Se oli kuin valtava varjo ja se kulki vihellellen. Tuuli seurasi sitä kuin koira, ja lumi lauloi sille.”

Näissä novelleissa venytetään todellisuuksien rajoja ja koetaan eriskummallisia kohtaamisia. Aamu- ja iltaihmiset elävät kahdessa eri ajassa ja kohtaavat toisensa vain tiettyyn aikaan päivästä. Kirpeänä pakkasyönä mies ajaa moottorikelkallaan todellisuuteen, jonka vain harvat näkevät. Kissa kulkee rinnakkaisten maailmojen välillä ja houkuttelee ihmisiä mukaansa. Tutkija tähyilee Lapin yötaivaalle eikä tiedä, että jokin taivaalla tähyilee puolestaan häntä.

Supernova on Stk:n uusien kirjoittajien antologia. Nyt estradille nousee kotimaisen spekulatiivisen fiktion tulevaisuuden tekijöitä, jotka tarjoavat lukijoille tuoreita ideoita ja monipuolisen lukuelämyksen: hersyvää huumoria, puhuttelevaa dystopiaa ja mielikuvituksellista scifiä. Kun kotitonttu toimii höyryvoimalla, taideteoksen biomassa herää henkiin ja jättiläishämähäkit ovat kammottavampia kuin koskaan, voi todella sanoa, että spefissä kaikki on mahdollista.

Sisältää novellit:

Marko Järvinen: Tuuleton taivas, seisovat vedet
Liisa Näsi: Koiratalo
Santeri Lanér: Limiaika
Rami Helosmaa: Huomaamaton kohtaaminen
Pyry Palermo: Kuolemantanssi
Mikko Rauhala: Höyryväki
Hanna Hohenthal: Kuolleena syntynyt
Aino-Kaisa Koistinen: Tullivirkailija
Anna Salonen: Kahdeksanjalkaisia
Mia Myllymäki: Talven lapset

Toim. Mia Myllymäki, Katri Alatalo, Leila Paananen & Shimo Suntila

Single Post Navigation

3 thoughts on “Kirjoitan

 1. Raakatekstin kirjoittaminen on minulle yksi niitä ajanjaksoja kirjoittamisen suuremmassa prosessissa, jolloin tiedän tarkalleen mitä teen ja miksi. Kuukausien/vuosien suunnittelun jälkeen tarina puskee vihdoin esille ja luettavaksi. Eihän siinä voi olla muuta kuin täydellisen uppoutunut. Hyvää luomiseniloa ja messuilua!

  • Kiitokset! 🙂 Joo, tavallaan nyt olen juuri kirjoittamisen ytimessä. Tämä on minulle sitä ”varsinaista kirjoittamista”. (Suunnittelu on ehkä kivoin ja kevein osuus, muokkaus taas on ”vain” muokkausta eikä uuden tekstin kirjoittamista. Tällainen outo logiikka minulla. :P) Toisaalta välillä en todellakaan tiedä tarkalleen, mitä oikein teen. Ns. Big Picture kässäristä katoaa helposti, kun keskityn kirjoittamaan pieniä osia kerrallaan.

 2. Aino Nurminen on said:

  Hei!

  Minun nimeni on Aino ja olen freelancer Promo logic:lla, nettimedia toimistolla. Olisimme kiinnostuneita lisäämään 2-3 lausetta ja linkin teidän sivullenne sovittuun hintaan vuodeksi.

  Olkaa hyvä ja ilmoittakaa jos tämä kuullostaa kiinnostavalta ja annan lisätietoja. Jos omistatte myös muita sivuja, olkaa hyvä ja liittäkää niiden URL osoitteet jotta voin käydä myös ne läpi mahdollista sopimusta varten.

  Kiitos ja pikaisiin kuulemiin!

  Ystävällisin terveisin

  Aino Nurminen
  nurmien.aino@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: