Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Wien #1: Taiteilijatreffit ja WT

Huhhuh! Ensimmäinen viikko Wienissä alkaa olla takanapäin. Kelit ovat osuneet kohdilleen: sellaiset +27 ja aurinkoa riittää, olen siis ollut kuin kotonani. Olen muistellut Julia Cameronin ohjetta ”taiteilijatreffeistä”. Nämä ovat Cameronin työkalu uuden inspiraation ja ideoiden keräämiseen, kirjailija kun ei voi aina vain tuottaa ja tuottaa, vaan välillä hänen on myös saatava uusia ideoita ja aineksia jostakin. ”Taiteilijatreffeille” Cameron ohjeistaa menemään esim. kerran viikossa. Katsomaan jokin vanha elokuva, eläintarhaan, museoon, mihin tahansa kohteeseen, joka voisi olla jotenkin inspiroiva. Ja Cameron ohjeistaa menemään sinne yksin.

Minusta tuntuu, että koko tämä viikko on ollut yhtä taiteilijatreffiä…

20150603_135316[1]Ensinnäkin olen kävellyt puistoissa. Vihreitä alueita täällä on paljon, ja se helpottaa tällaista maalaiselämään tottunutta. Ja ihan etsimättä ja yhtäkkiä eksyin Mustien ruusujen puutarhaan. Hetkonen, minähän kirjoitin tästä!?!? Tosin ruusuja oli kaikissa muissa väreissä paitsi mustana. Yritin kyllä löytää.wpid-20150603_134952.jpg

Ruusut olivat jättikokoisia. Jokaisen ruusupuun rungossa oli pieni viesti, jossa ilmeisesti oli terveiset sille, kenelle ruusu oli omistettu.

wpid-20150603_135050.jpg

Ruusupuutarhan jälkeen vuorossa oli pienimuotoinen museokierros. Näitähän täällä on varmaan enemmän kuin kukaan jaksaisi kiertää. Itse halusin päästä vilkaisemaan Itävallan kansalliskirjaston ”State Hallia”, jossa pääsi nauttimaan wanhojen kirjojen läsnäolosta.

wpid-20150603_152235.jpgEsitteissä kerrottiin, että State Hallin hyllyillä on n. 200 000 kirjaa, vanhimmat 1500-luvulta. Wow. Tiedän muutaman suomalaisen keräilijän, joilla olisi vielä hiukan tekemistä tällaisen aarteen haalimisessa. Silmään pisti se, että osa kirjoista oli oikeasti todella isokokoisia. Nämä ovat varmaan nyt niitä Aitoja ja Oikeita kirjoja. Tuntui hassulta lähteä kämpille lukemaan tabletilta e-kirjoja tämän jälkeen.

wpid-20150603_150611.jpgSaanhan tällaisen salaoven omaan kirjahyllyyni sitten, kun työhuoneeni joskus rempataan??? Aina parempi, jos sen kautta pääsisi vaikkapa… Meinasin sanoa Westerosiin, mutta sanotaan nyt turvallisuuden vuoksi kuitenkin Narniaan.wpid-20150603_151142.jpgKirja-aihetta jatkaen kävin vierailemassa myös pienessä Papyrus-museossa. Koska… No, Egypti-aiheet kiinnostavat aina.

wpid-20150603_155736.jpg

Tällaisia ne entismaailman ”kirjat” olivat, ja näillä sitten kirjoitettiin:

wpid-20150603_160203.jpgViikon kohokohta oli sitten perjantai ja ooppera rockfestarit. Mainittakoon, että käyn hyvin harvoin festareilla, enkä koskaan ennen ole käynyt festareilla yksin. Enkä todellakaan ulkomailla. Nämä olivat taiteilijatreffit parhaasta päästä.

wpid-20150605_150347.jpg

Ensimmäisenä päivänä täällä kävelin keskustassa ja satuin huomaamaan mainoksen Rock in Vienna -festarista. Juuri sopivasti seuraavana viikonloppuna. Monet bändit olivat minulle vieraampia, mutta pääesiintyjät olivat aika kovia nimiä (Metallica, Muse, Kiss). Valitsin Muse-päivän, mutta minulle henk. koht. illan pääesiintyjä oli Within Temptation, jonka biisit ovat monesti olleet inspiraatiobiisejäni kirjoittamisessa. Enkä tosiaankaan koskaan ennen ollut nähnyt bändiä livenä. Oli siis pakko hommata saman tien lippu, olihan tämä sen verran hieno sattuma.

wpid-20150605_162232.jpgTapahtumapaikkana oli Donauinsel, pitkittäinen saari Tonavan keskellä. (Oikeesti. Mikä voisi olla siistimpää??) Päivä oli hieno, paikka kiva ja kaikki toimi erinomaisesti. Tunnelma oli rento. Kukaan ei läikyttänyt kaljaa päälle, enkä juopporähinöitäkään bongannut, vaikka toki olut itävaltalaisillekin maistui. Sillä lailla sopivasti. Erillisiä anniskelualueita tms. hankaluuksia ei todellakaan ollut, vaan juoman sai ottaa mukaansa kojuilta minne vain. Muovisesta tuopista piti maksaa aina euron pantti, jonka sai takaisin sitten palauttaessa. Hyvin toimi.

wpid-20150605_182809.jpgPerjantaina tuli sellainen fiilis (ja se fiilis on jatkunut siitä asti), että KAIKKI viime lukuvuoden kiireet ja työstressit olivat pyyhkiytyneet pois. Noin vain. Nyt jo!

wpid-20150605_181626.jpgItse Within Temptationin keikka oli lopulta isohko pettymys. Bändi ei nimittäin soittanut yhtäkään biisiä The Silent Force -levyltä (2005), joka minulle olisi ollut just se juttu. Jilliania en uskaltanut toivoakaan, mutta olisin nyt odottanut Stand my Groundia tms… Uudempia ja muuten vain vähän oudompia riitti. Hyvän kuuloisia nekin, ja meininki oli kyllä tosi hyvä, mutta… Noh.

wpid-20150605_182428.jpgLohdutin itseäni cuba librellä ja über-hyvällä pannupizzalla. (Ja myöhemmin vielä nutella-crepesillä. Urrgh, festariähky.) Ja onneksi on Youtube.

Illan pimentyessä väkeä alkoi sitten kerääntyä paikalle kiitettävästi. Musen keikka oli tosi tosi TOSI hyvä. Ei siitä sen enempää.

Kiitos Wienin aurinko. Ei ahdista enää yhtään.

Single Post Navigation

3 thoughts on “Wien #1: Taiteilijatreffit ja WT

  1. Päivitysilmoitus: Wien #2: Töitä | Päättymätön tarina

  2. Wien näyttää todella inspiroivalta! Vertailukohteeksi voin kertoa, että Suomessa on +12 ja pilvistä. 😉

    Ikävää ettei keikka osunut makuhermoosi tällä kertaa. Olen todennut, että noin käy helposti, ellei ole ihan ajantasalla bändin tuotannossa. Olin myös pari vuotta sitten katsomassa Within Temptationia Helsingissä. Minuun keikka upposi kuin häkä, mutta siskoni ei lämmennyt – lähinnä kai siksi, että soittivat hänelle niin paljon vieraita biisejä.

    Voin kyllä suositella uudempaa Within Temptationia lämmöllä. The Unforgiving oli yllättävän hyvä levy (ja livenä aivan loistava!). Ikävä kyllä suosikkibiisini ”Stairway to the Skies” ei taida soida livenä koskaan. Hydra-levyyn en ole yhtä ihastunut, vaikka sinnekin kyllä mahtuu hyviä biisejä.

    • Näin se varmaan menee, ja totta kai on ymmärrettävää, ettei bändi halua soittaa vain ikivanhoja biisejä. Oma moka, kun en hakeutunut heidän keikalleen aiemmin. 😀 Ja toisaalta tästä jäi sellainenkin fiilis, että voisi mennä joskus toistekin. Jos sitten vaikka tulisi taas vähän eri biisejä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: