Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Ei olisi pitänyt lukea

Nyt sen tein, en voinut lykätäkään enää. Luin sen, mitä olen kirjoittanut KK:sta ennen kässärin jättämistä tauolle. Tekstin. Raakatekstin. Tai voiko tuota tekstiksi kutsua ollenkaan? Sehän on surkeaa..!

Olen kirjoittanut tuon muutama vuosi sitten, mutta tuntuu kuin siitä olisi paljon pidempi aika. Tässä ajassa Mustien ruusujen maa on ehtinyt ilmestyä. Olen kehittynyt kirjoittajana, varmasti olen. Ja siksi tuo tuntuu nyt niin epätoivoiselta räpellykseltä. Ja näiden muutaman vuoden aikana olen saanut KK:hon liittyviä keskeisiä oivalluksia, jotka nyt eivät vielä näy tekstissä. Olen kirjoittanut päähenkilöiden elämästä, mutta tuntuu että olen kirjoittanut paljon epäolennaisuuksia. Pääjuoni, jutun juju, ei ole ollut minulla vielä hallussa.

Tämä teksti tulee vaatimaan paljon, paljon muokkausta. Se tuntuu lapselliselta, liikaa kliseitä, liikaa sattumia, liikaa kohtia, joissa mutkat on vedetty suoriksi…

Ja kuitenkin… En aio luovuttaa, ei kävisi mielessäkään. On niin paljon, mitä haluaisin tämän tekstin olevan, jos vain osaisin sen muokata. On niin paljon asioita, mitä haluaisin tähän lisätä, niitä keskeisiä ideoita. Ja ehkä se tärkein juttu, mikä estää minua luovuttamasta: tämä tarina vaivaa minua! Haluan löytää oikean tarinan tämä sekasotkun takaa. Jos tarina on arkeologinen löydös, joka paljastuu maasta vähitellen ( Niin kuin King on sanonut), haluan kaivaa tämän esille vaikka väkisin.

Tällä hetkellä ainoa kohta, johon olen todella tyytyväinen, on prologi. Se oli alun perin ihan ensimmäisenä kirjoittamani juttu, ja se on mielestäni edelleen asian ytimessä. Prologi on ikään kuin tukipilari, johon voin nytkin nojautua. On pakko olla iloinen siitä, kun muita ilon aiheita ei juuri ole.

Houkutus alkaa muokkaamaan ja säätämään on nyt aika iso, mutta ehkä on nyt parempi jättää tämä räpellys toistaiseksi rauhaan. Ehkä korjata vain räikeimmät kohdat. Luulen, että tärkeintä olisi edetä, kirjoittaa lisää. Se on ainoa keino saada massiivinen urakka vähitellen vaikuttamaan pienemmältä. Vaikka pitääkin samalla huijata itseään (Ei sinun tarvitse kirjoittaa tätä kaikkea uusiksi… HAHAHA eipä..!). Tiedän jo nyt, että kirjoitusprosessi on ja tulee olemaan hyvin erilainen kuin Mustien ruusujen maan (jonka ensin suunnittelin ja sitten kirjoitin).

Tämä päivä oli aika huono päivä. Mutta ehkä hyvä, että luin. Tiedänpähän nyt, missä mennään. Kai on parempi järkyttyä heti kuin myöhemmin.

Single Post Navigation

6 thoughts on “Ei olisi pitänyt lukea

 1. Nimetön on said:

  Loistava saavutus, kun suunnittelit ja kirjoitit Mustien ruusujen maan ihan yksiksesi. Eiköhän KK mene samalla kaavalla. Voi tulla epätoivon hetkiä, mutta ei kannata antautua moisille tuntemuksille : )

  • Kiitos. 🙂 No eipä Mustien ruusujen maa kuitenkaan ihan yksin syntynyt. Oikeastaan kirjojen julkaisusta oppi juuri sen, että lopulta teos ei tosiaan synny yksin, vaan mukana on kustannustoimittaja, esilukijat… Tärkeässä roolissa.

   Joo täytyy vain yrittää uskoa, että epätoivon hetketkin kuuluvat prosessiin, ja lopulta palaset loksahtavat kohdalleen.

 2. BH on said:

  Hyvin tutun kuuloisia ajatuksia. Minusta tuntuu melko samalta tämän hetkisen kässärin kanssa. Mutta onneksi et aio luovuttaa, jos tarina kuitenkin tahtoo tulla kirjoitetuksi. 🙂

  • Ehkä olen vain liian itsepäinen. 😛 Mutta tsemppiä sinnekin! Aikamoista taistelua tämä on joskus noiden tekstien kanssa.

 3. Minulla oli ihan samanlainen tunne, kun luin ensimmäistä kässäriäni kolmen tai neljän vuoden takaa. Se on ärsyttävää, koska pitäisi tehdä koko teksti uudelleen, mutta samalla hienoa, koska näkee kehittyneensä. Jos tarina on oikea, se jää mieleen kutkuttelemaan ja paljastaa itsensä lopulta. Arkeologia toimii. Tsemppiä kaivauksiin! 🙂

  • Kiitos! Uudelleen kirjoittaminen on tosiaan ärsyttävää, mutta ilmeisesti joskus pakollista. On hassua lukea tuollaista vanhaa tekstiä ja miettiä, mitä ihmettä päässäni silloin liikkui. Lisäksi tekstistä löytyy joitakin epämääräisiä nimiä ja viittauksia, joista en enää tiedä, mihin ne liittyvät..! Noh, jos ei muuta, niin ainakin tässä on saanut kunnolla etäisyyttä kyseiseen tekstiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: