Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Vuosi 2014 oli…

…Loppuja. Trilogia valmistui, ja se oli yhtä aikaa hienoa ja pelottavaa. Kun pitkäaikainen projekti päättyi, tuli tietysti jonkinlainen tyhjyys. Uppouduin vielä viimeisen kerran Mustien ruusujen maahan, ja sitten irtauduin siitä. Yllättävän nopeasti ja kivuttomasti kuitenkin.

…Alkuja. Kirjoittajana yksi suurimmista peloistani on ideoiden loppuminen. Mutta tänä vuonna alkoi myös uusia juttuja. Syksyllä, ajaessani autolla kotiin taas yhtenä synkkänä iltana, sain uuden romaani-idean. Ihan varoittamatta. Uusi voimakas alkukuva. Saa nähdä, mihin se vie.

…Puolet/puolet. Suurin piirtein ensimmäinen puolisko vuodesta oli kirjoittamista, toinen opetustöitä. Tämä kuvastaa hyvin kahtia jakautunutta elämääni. Oli tosi hyvä saada opetushommia tauon jälkeen, ja vieläpä kiinnostavia sellaisia. Toisaalta nyt kaipaan taas kovasti kunnollista kirjoitusaikaa.

…Koiranpentu. Ihan totta, muutama vuosi sitten en ollut vielä ollenkaan koiraihminen. Olen aina pitänyt itseäni enemmän kissaihmisenä. Mutta tutustuminen avomieheni koiravanhukseen on tehnyt tehtävänsä… Ja tämän vuoden tammikuussa minusta itsestäni tuli koiranomistaja. ”värivirheinen”, persoonallisen näköinen, reipas labradorinnoutaja Milo on ollut aivan mahtava kaveri. Nyt jo en osaisi olla ilman sitä! Samalla tuntuu, että olen tavallaan vaihtanut hevosesta koiraan. Ei kaduta yhtään, hevonen sitoo ja vaatii niin paljon.

…Novelleja. Novellikokoelmaa tuli työstettyä eteenpäin, ja novellistiikkaa jonkin verran luinkin. Novellikokoelmaprojekti on kestänyt jo useamman vuoden. Tuntuu, että novellien täytyy syntyä vähitellen, yksi kerrallaan. Ei niitä ihan putkeen osaa kirjoittaa.

…Houston, Texas. Tänne suuntautui vuoden ulkomaanmatka, ystäväpariskunnan luokse. Pääsin ensimmäistä kertaa käymään Amerikassa, oli lämmintä ja kaupunki oli mielenkiintoinen, erilainen.

…Ekoja kertoja. Niitä tähän vuoteen mahtui muutenkin kuin esimmäinen matka Amerikan mantereelle ja ensimmäinen oma koira.  Ensimmäinen vierailu Turun kirjamessuilla ja samalla ensimmäinen esiintyminen kirjamessuilla. Ensimmäinen kurssi opettamista yliopistolla. Ensimmäistä kertaa suomi toisena kielenä -opena muutoin kuin ihan yksittäisiä tunteja. Kaiken kaikkiaan paljon uutta työkokemusta erilaisten ryhmien kanssa.

Ensi vuodelle toivon lisää ekoja kertoja. Toivottavasti myös uusien tarinoiden alkuja ja loppujakin. Pahinta olisi jäädä samaan kehään pyörimään ja huomata, ettei mitään uutta ikinä tapahtuisi.

Tuotteliasta ja uusien kokemuksien täyteistä uutta vuotta kaikille!

Mainokset

Single Post Navigation

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: