Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Muistutuksia

Oletteko huomanneet, miten nopeasti tämä syksy on mennyt? Niin minäkin. Se, että tekemistä ja tohinaa riittää, on enimmäkseen hyvä asia. Stressiä ja liiallista kiirettäkin on kyllä ollut havaittavissa. Tällä hetkellä en muista juuri mitään, ellei siitä ole merkintää opettajan kalenteripäiväkirjassani (Tätä ilman ei voi elää!!! Se on vieressäni juuri nytkin!!!). Toisinaan voisi olla hyvä muistuttaa itseään esim. seuraavista asioista:

1. Kaikkea ei tarvitse tehdä nyt.

2. Huolehdi ensi viikon asioista ensi viikolla.

3. Kyllä tämä pimeys JOSKUS loppuu.

4. Tee välillä juuri sitä, mistä itse eniten tykkäät. Se pitää sinut järjissäsi.

Ohjeella neljä tarkoitan tietysti muun muassa kirjoittamista. Ja tähän liittyy eräs varsinainen tärkeä muistutusasia. Muistatteko vielä Supernovan?

Supernova on antologiahanke, joka on suunnattu uusille kirjoittajille. Tässä tapauksessa ”uusi kirjoittaja” tarkoittaa sitä, että kirjoittajalla ei saa olla aiempia julkaisuja (kaunokirjallista teosta, novellia antologiassa). Novellien julkaisu lehdissä tai vaikkapa tietokirjan julkaisu ei ole este osallistumiselle. Idea on löytää uusia tekijöitä, uusia ääniä. Siinä mielessä tiedotuskin on erityisen tärkeää, koska tekstejä ei nyt haeta ns. pienen porukan sisältä vaan tosiaan toivoisin, että kirjoituskutsu saavuttaa myös ihan uusia tyyppejä.

Jos haluat avustaa hankkeessa, tämän voi tehdä varsin yksinkertaisesti vaikkapa jakamalla Supernovan Facebook-sivua tai tarkkaa kirjoituskutsua, jonka liitän tähän allekin vielä. Asiasta vinkkaaminen kirjoittamista harrastaville tutuille ja julkaisukanavia etsiville uusille kirjoittajille on varsin suotavaa.

Supernova-antologian julkaisee Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry, ja toimittajina hääräävät Shimo Suntila, Leila Paananen, Mia Myllymäki ja minä. Tämä on tosiaankin ensimmäinen projekti, jossa olen itse toimittajan roolissa. Odotan tätä uutta kokemusta kovasti. Olen varma, että novellien toimittaminen antaa taas ihan uutta näkökulmaa omaan kirjoittamiseenkin. Ja enköhän tätä prosessia pohdiskele sitten blogissakin, ainakin säännöllisen epäsäännöllisesti. Nyt sitten vain jännittämään, millainen novellivyöry sähköpostiin saapuu määräaikaan mennessä (31.1.2015. Vielä ehtii erinomaisesti aloittaa.)!

Tässä vielä se kutsu kertauksena ja muistutuksena:

Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry haluaa antaa uusille kirjoittajille mahdollisuuden päästä loistamaan. Tekeillä on novelliantologia, joka kantaa nimeä Supernova. Teemana on spekulatiivinen fiktio.

Uusien kirjoittajien antologiaan voi tekstinsä lähettää kuka tahansa Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry:n jäsen, joka ei ole aiemmin julkaissut kaunokirjallista teosta (omakustanteet eivät ole este), eikä kaunokirjallista tekstiä ISBN-numerolla varustetussa antologiassa. Tietokirjaan osallistuminen tai lehdissä julkaiseminen ei ole este.

Tekstit pyydetään lähettämään 31.1.2015 mennessä osoitteeseen supernova.antologia@gmail.com

Otathan novellia kirjoittaessasi ja lähettäessäsi huomioon seuraavat asiat:
• Osallistuaksesi sinun tulee olla Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry:n jäsen. (Katso helpot ja nopeat liittymisohjeet alempana!)
• Et ole aiemmin julkaissut kaunokirjallista tekstiä antologiassa.
• Novellisi edustaa spekulatiivista fiktiota, kuten science fictionia, fantasiaa, maagista realismia, yliluonnollista kauhua tms.
• Novellisi pituus on maksimissaan 4000 sanaa. Käytä riviväliä 1,5 ja fonttikokoa 12, fontiksi käy esim. Times New Roman.
• Lähettäessäsi novellia kirjoita sähköpostin otsikoksi novellisi nimi, laita novelli sähköpostin liitteeksi joko rtf- tai doc-muodossa sekä kirjoita yhteystietosi varsinaiseen viestikenttään.

Tekstihaun päätyttyä Supernova-antologian toimituskunta on yhteydessä valittujen tekstien kirjoittajiin tekstien julkaisusta, oikoluvusta ja korjausehdotuksista. Antologia tullaan julkaisemaan vuoden 2015 aikana. Palkkioita ei kirjoittajille makseta, vaan antologiaa työstetään talkoohengessä.

Käy myös tutustumassa Supernova-antologian omiin Facebook-sivuihin osoitteessa www.facebook.com/supernovaantologia.

Mikäli et vielä ole Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry:n jäsen ja haluat osallistua Supernova-antologiaan, voit helposti liittyä seuraan maksamalla jäsenmaksun (16 euroa vuonna 2014, nuorisojäsenmaksu alle 18-vuotiaille 8 euroa) seuran tilille (Sampo FI09 8000 1901 7460 33, BIC: DABAFIHH, viitteeksi 20145.) Ilmoitathan maksun jälkeen yhteystietosi yhdistyksen jäsenrekisterin sähköpostiosoitteeseen kortisto(a)kosmoskyna.net. Yhdistyksen jäsenenä saat Kosmoskynä-lehden neljästi vuodessa, voit käyttää veloituksesta yhdistyksen arvostelupalvelua ja saat alennusta yhdistyksen kursseista ja julkaisuista. Lisätietoja saat yhdistyksen nettisivuilta tieteiskirjoittajat.net.

Kirjoitusintoa toivottavat Supernova-antologian toimittajat
Shimo Suntila, Katri Alatalo, Mia Myllymäki ja Leila Paananen

P.S.

Antologia tarvitsee myös sille sopivan kannen. Kannen on oltava aiheeltaan ja toteutukseltaan sellainen, että se houkuttaa lukijoita tarttumaan kirjaan. Jos Supernova ja Uudet Kirjoittajat herättävät sinussa taiteellisen luomisvimman ja haluaisit saada taideteoksesi antologian kanteen, lähetä näytteesi osoitteeseen supernova.antologia@gmail.com viimeistään 31.1.2015. Muista laittaa mukaan yhteystietosi.

Kannen tulee olla värillinen ja kooltaan 200 mm x 130 mm, jossa on leikkuuvara jo mukana. Kuvan olisi hyvä olla esim. tiff-muodossa tai muussa sellaisessa muodossa, joka ei pakkaa informaatiota. Kannen tekemisestä ei makseta palkkiota.

Toimituskunta on yhteydessä valittuun kannen tekijään jatkotoimien osalta.

Mainokset

Single Post Navigation

2 thoughts on “Muistutuksia

 1. Hyvä muistilista. Juuri nyt tuntuu siltä kuin minunkin aivoistani olisi kadonnut kaikki paitsi muistilistoille kirjoitetut asiat. Blogin tutkistelu paljastaa, että tämä uupuminen on joka vuotinen ilmiö. Silti aina säikähdän sitä.

  Toivottavasti Supernovaan tulee paljon osallistujia!

  • Jep, toivotaan!

   Ja joo. Tätä uupumista tuntuu nyt olevan liikkeellä. On ärsyttävä tunne, kun tuntuu että asiat eivät mahdu päähän. Onneksi kohta on joulu tarjoamassa jonkinlaisen hengähdystauon (jonka toki voisi käyttää kaikenlaisiin jouluvalmisteluihin, mutta itse olen enemmänkin valinnut taktiikan ”tee mahdollisimman vähän”).

   Kyllä se tästä! Ennenkin on selvitty!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: