Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Turku, Jyväskylä…

Täällä se on taas, Kirjasyksy. On messuja ja coneja, jokaiselle jotain. Pientä ja isompaa. Suomessa ja ulkomailla.

Oman syksyni eräänlainen kohokohta on edessä tulevana viikonloppuna. Lähden ensimmäistä kertaa vierailemaan Turun kirjamessuilla. Jep, aiemmin en ole saanut aikaiseksi tätäkään, olen tähän asti ollut jostain syystä huono messuilla kävijä. Uusia kokemuksia siis luvassa jälleen!

turunkirjamessut2014

Lauantaina minut voi bongata ”Science fiction ja fantasia Turussa” -osastolta klo 13.00-13.45. Olen paikalla J. S. Meresmaan kanssa, todennäköisesti teekupposen äärellä, ja meidän kanssamme saa vapaasti tulla jutustelemaan. Tulkaa siis luoksemme, ihanat ihmiset! Tuolla Turun Science Fiction seuran ja Tutkan pystyttämällä osastolla paikassa A17 kannattaa ehdottomasti muutenkin käväistä. Sieltä löytyy spefihenkistä tunnelmaa muun messuhulinan keskellä.

Myöhemmin päivällä olen sitten mukana paneelikeskustelussa Suomen Nuorisokirjailijoiden osastolla. Tuosta linkistä näkyy, mitä kaikkea Nuorisokirjailijoiden ”Tour Turku” tarjoaa viikonlopun aikana. Paikkana on osasto A18, eli saa nähdä, kuinka laajasti lauantaina messuilen vai hengailenko lähinnä näiden kahden vierekkäisen pisteen luona. Kätevää.

15.30 FANTASIAN LÄHTEILLÄ
Kirjailijat Katri Alatalo, Siiri Enoranta, Merja Mäki ja Sari Peltoniemi
paljastavat Anu Holopaisen johdolla, mistä aiheita sikiää.

 

Siinä siis yhden viikonlopun hulinat. Lisäksi pitää ehdottomasti hehkuttaa Lokaconia. Viikolla 42 (luonnollisesti…) järjestettävä tapahtuma tuo scifististä piristystä Jyväskylän syksyyn. Tapahtuma pidetään kaupunginkirjastolla klo 12-16, ja sen jälkeen ohjelmassa on leppoisaa yhdessäoloa Sohwilla. Tapahtumassa pääsee kuuntelemaan mm. Petri Hiltusta, Petteri Hannilaa ja Marko Ahosta. Itse en valitettavasti pääse Lokaconiin… Syystä, joka pidettäköön vielä salaisena, mutta raporttia seuraa myöhemmin!! (Pahoittelen ”mysteeripäivitystä”;)) Mutta menkää ihmeessä ihmiset Lokaconiin. Tämä jos mikä on hyvä syy myös harrastaa lomamatkailua ja tulla syyslomalla Keski-Suomeen. Ja kertokaa sitten minullekin, mitä missasin.

Helsingin kirjamessuille lähteminen on itselleni vielä epävarmaa. Tällä hetkellä ajatukseni pyörivät noin 90-prosenttisesti työjutuissa, myös viikonloppuisin. Olen juuri intoa täynnä ja vähän jännittyneenäkin aloittanut sivutoimisen homman kirjoitusviestinnän opena yliopistolla!! Tämä on mahtavaa, suorastaan huikeaa. Vasta hetki sittenhän olin itse siellä opiskelijana. Kurssien suunnittelussa ja yleisessä asioihin perehtymisessä riittää tekemistä, joten saa nähdä, irtaudunko kuukauden päästä Helsinkiin.

Mutta varmaa on tämä viikonloppu ja Turku ja se, että yhden päivän ajan saan taas olla Kirjailija enkä Opettaja. Mikään ei piristä niin mukavasti kuin identiteettivaihdos aina silloin tällöin.

Toivottavasti nähdään Turussa!

 

 

Mainokset

Single Post Navigation

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: