Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

vai Päättyvä tarina?

KRIISI!

Iik, apua. Lukulampussa listataan fantastisia uutuuskirjoja eli syksyn uutuuksia scifin ja fantasian näkökulmasta. Kevääntuojakin on päässyt mukaan. Alaotsikon ”Päättyvät tarinat” alle. Jutussa todetaan myös, että moni trilogia saa tänä syksynä päätöksensä. Hui. Tähän on todella tultu. Mustien ruusujen maa on ihan oikeasti tulossa päätökseensä.

Jotenkin välillä koen sellaisia pieniä järkytyksiä, kun tajuan, että tämä homma on oikeasti (lähes) ohitse. Tuntuu hyyyyvin epätodelliselta ajatella, että sain ensimmäisen kirjani käsiini kaksi vuotta sitten. Vain kaksi vuotta sitten. Ja nyt tämä on jo ohi… Eihän kaksi vuotta ole oikeastaan mitään, siis sillä tavalla ihmiselämän kokonaisuudessa. Kahdessa vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon, mutta toisaalta ei juuri mitään. Maailmani ei ole mullistunut. Trilogian kirjoitus tuli ja meni. Hups. Muuten kaikki rullaa eteenpäin yllättävän samankaltaisena kuin aiemminkin. En edelleenkään ole ratkaissut ikuisia aikatauluongelmia. Kirjoittaminen ei ole muuttunut helpoksi (HAHAHA!). En vieläkään ole saanut aikaiseksi niin pitkäkestoista lenkkeilyharrastusta, että juoksukuntoni olisi yhtään noussut. Välttelen edelleen siivoamista, himoitsen suklaakeksejä, ja joskus katson huonoja tv-ohjelmia, vaikka voisin keskittyä lukemaan Sivistäviä Kirjoja.

Entäs se kriisi päättyvistä tarinoista sitten… No ei, liioittelin tuossa alussa, ei kai tässä varsinaista kriisiä ole. Voin luvata, että Päättymätön tarina -blogi ainakin porskuttaa menemään jatkossakin. Juuri nyt suurin energiani kuluu uusiin ja vaihteleviin opettajan työtehtäviin. Tänä vuonna nuorin oppilaani on kakkosluokkalainen ja vanhimmat yliopisto-opiskelijoita. Olen saanut mahdollisuuden tehdä tosi mielenkiintoisia töitä!! Kirjoittaminen taas, luonnollisesti, jää nyt vähemmälle. Toivottavasti sitten, kun loma koittaa, minuun on ehtinyt patoutua paljon uusia kirjoitusideoita. Tyhjästä ei tarvitse onneksi aloittaa, koska novellikokoelma-haave on pyörinyt tässä taustalla jo pidempään ja aikuisten fantasiaromaani -haave myös. Keskeneräistä tekstiäkin on hiukan olemassa. Sellaista, joka pitäisi kaivaa esiin muutaman vuoden paksun pölykerroksen alta…. Kun yksi projekti valmistuu, muille aukenee tilaa. Mutta saa nähdä, mikä niistä lähtee vetämään, miten homma etenee, löytyykö julkaisukanavia… Kirjoittajan elämässä varmaa on vain epävarmuus.

Huom. ”Kirjoittajan”. En minä edelleenkään oikein osaa käyttää sitä toista, painavampaa K-sanaa.

Blogikirjoituksen aiheita pyörii päässä useitakin, mutta toistaiseksi ei ole löytynyt sopivaa aikaa ja keskittymiskykyä kirjoittaa niitä auki. Enkä ole muidenkaan blogeja nyt ehtinyt seurata kovin aktiivisesti, mikä harmittaa. Mutta jospa tässä lähiaikoina taas vähän aktivoituisin. Siihen asti toivotan kaikille ihanaa fantastista kirjasyksyä. 🙂

Single Post Navigation

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: