Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Kritiikkiä

Ensinnäkin täytyy sanoa, että on tämä hienoa, että meillä on Suomen spefi-kentällä sellaisia lehtiä kuin Portti ja Tähtivaeltaja. Sanomalehtien kirja-arvostelut ilmeisesti vain vähenevät, eikä minunkaan kirjoistani ole ilmestynyt kuin yksi sanomalehtiarvio (LKS:n arvostelu Keskisuomalaisessa). Mutta onneksi ovat ihanat kirjablogit – ja sitten nämä alan pienet lehdet. Esimerkiksi Portissa ilmestyy tosi kattavasti arvosteluja spefiteoksista. Oli ilo avata taas uusi lehti ja bongata sieltä paitsi oman, myös muutamien tuttujen kirjojen arvioita. Hienoa, hienoa.

Mitä oman kirjani kritiikkiin tulee, niin aika kriittinenhän se on. Ja saa ollakin. Jokainen kriitikko kertoo kirjasta omasta näkökulmastaan, ja eri näkemykset täytyy hyväksyä. Wideniuksen arvio Karnin labyrintista ei myöskään ollut mikään ylistävä, mutta kuitenkin arvioija tuo esille sekä hyviä että huonoja puolia. Tämän arvostelijan mielestä kirjani ovat suht kaavamaista nuortenfantasiaa, eikä tämä toki ole tuulesta temmattu väite. Sellaista ”perinteistä fantasiaa” olen tosiaan kirjoittanut. Mukavaa kuitenkin, että vedenalaisen maailman kuvaus saa kehuja, se oli minulle yksi tosi tärkeä juttu kirjoittaessa. Kiva myös, että kirja tuntuu kohdeyleisölle sopivalta.

LKS portti Toivottavasti kuvasta saa (suurennettuna) selvää.

Sellaista. En voi liikaa korostaa, miten hyvältä tuntuu että kirjat ylipäätään saavat arvioita, olipa kyseessä sitten alan lehdet, blogit, kaverien lyhyet kommentit tai ihan mikä vain… Jokaisesta pienestäkin kommentista tulee sellainen fiilis, että kirja on oikeasti olemassa!

Toisaalta se, mikä on jo kirjoitettu ja julkaistu, tuntuu jo yllättävän kaukaiselta menneisyydeltä. Trilogia alkaa vähitellen valmistua, ja ajatukseni ovat hiukan jo muualla – ehkä siksi negatiivisetkaan kommentit Karnin labyrintista ja LKS:sta eivät enää kirpaise niin paljon kuin joskus aiemmin? Mutta kyllä mieli palaa välillä Dinjankin maailmaan, etenkin kun sattuu kuulemaan biisejä, jotka yhdistän siihen. Tässä yksi, joka aikoinaan vei minut aaltojen alle…

Mainokset

Single Post Navigation

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: