Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Hyvää ja huonoa

Ensin hyvät uutiset. Sain uuden (käytettynä bongatun) kirjahyllyn! Tätä oli odotettu. En ole koskaan ollut mikään varsinainen kirjahamstraaja. Etenkin opiskeluaikoina tuli ostettua tosi vähän kirjoja omaksi, kun ei yksinkertaisesti ollut rahaa. Nyt opiskelujen jälkeen onkin kirjojen määrä onkin sitten muutamassa vuodessa lähtenyt nousuun…

Ennen:

IMG_2456

Jälkeen:

IMG_2479

Uusi hylly vanhan paikalla.

Vanha hylly uudella paikalla. Ja NÄÄÄÄÄIN paljon tyhjää tilaa! Vielä.

Vanha hylly uudella paikalla. Ja NÄÄÄÄÄIN paljon tyhjää tilaa! Vielä.

Jeah. Tämä oli myös suurin sisustuksellinen saavutus pitkään aikaan. Siis uuden huonekalun hankinta, ja vielä niin että se sopii muiden kalusteiden väreihin.

Sitten se huonompi uutinen. Pikku Milo 4 kk on alkanut mystisesti ontua. Jeejee, kun ehtikin pikkukoira olla kauan terveenä. Huoli pennusta on jokseenkin vienyt energiaani viime päivinä, mutta katsotaan nyt, kun edes ontumisen syy selviäisi. Onneksi pentu malttaa aika hyvin lepäillä, vaikka selvästi turhautuukin, kun ei pääse riekkumaan ulkona tavalliseen tapaan.

IMG_2471

 

Mainokset

Single Post Navigation

13 thoughts on “Hyvää ja huonoa

 1. Än on said:

  Noilla honkkelikoivilla helposti loukkaa nuori ja hömelö. Toivottavasti paranee levolla!

  • Katsotaan. Nyt se on kipulääkkeellä. Ja tosiaan levätä pitäisi, mutta kummasti tuo löytää tilaa riekkua täällä sisätiloissakin… Huhhuh, onneksi tuo on sen luonteinen, että malttaa tosiaan olla rauhallinenkin välillä.

 2. Nimetön on said:

  Tuhkanharmaa ja puunväri, mutta ei mänty, ovat suosikkejani sisustuksessa. Inhokki on tietysti ”skandinaavisen” steriilit valkoiset pinnat. Nyt sekä juniori että seniori ontuu? Onneksi ei sen vakavampi ongelma (joka vaivaa ittiäkin).

  • Seniori ontuu, nivelrikoista kärsivää hevosta katselin muutaman vuoden, mutta se että pieni pentukin… Hoh-hoi. Kunpa menisi nopeasti ohi tai löytyisi edes joku selkeä syy tähän.

   • Nimetön on said:

    En usko, että ontumiseen voisi olla syynä mitään todella vakavaa. Tietenkin moinen huolettaa. Itse olen elänyt kissojen kanssa, joilla ei juurikaan ole raajaongelmia. Mutta kattien omat jutut vaivaa mieltä ihan samalla tavalla.

   • Eläimestä on huolta, mutta onneksi sitäkin enemmän iloa… Ainakin toivottavasti.

 3. Toivottavasti Milo toipuu! Ei ole ikinä kivaa, kun rakas sairastuu :/

  Asiasta toiseen, mitä mieltä olet Tuulen nimestä? Mielestäni sen suomennos oli menettänyt kaiken sen magian, josta pidin ja oli jotenkin latistuneempi. Oletko lukenut sen englanniksikin?

  • Mä olen lukenut sen vain suomeksi ja tykkäsin kyllä. Tosin muistelen, että suomennoksessa oli siellä täällä jotain pieniä virheitä – tuntui että teksti olisi tarvinnut vielä yhden tarkistuskierroksen.. Mutta joo, yleisellä tasolla en osaa sanoa, kun tosiaan alkuperäistä en ole lukenut. Harmilliselta kuulostaa. :/

   • Okei. Niinpä ja myös aika harvoin suomennokset on yhtä hyviä. Mut jos löydät joskus aikaa, niin lue ihmeessä myös englanniksi. ^^ Pitäisi itsekin lukea se uudelleen. Ja toinen osa myös.

   • Voisi muutenkin olla kiinnostavaa enemmän tehdä sellaista vertailua, että lukisi sekä suomeksi että englanniksi. Lähes aina mulla menee niin, että tulee luettua vain jommallakummalla kielellä… Ja kaipa periaatteessa alkuperäiskielinen teos olisi aina parempi – jos osaa kieltä niin hyvin että ymmärtää kaikki vivahteet jne.

   • Se on, aina kun niin pystyy tekemään. Usein se menee juuri kuten sanoit: vain toisella kielellä. Ja suomennosten, vaikka ne olisivat kuinka hyviä, vivahteikkuus ei ikinä ole niin hyvä, paitsi ehkä Liikkuvassa linnassa, joka on suomeksi mielestäni parempi kuin englanniksi (alkup.). Tosin tosi harva alkuperin suomenkielinen kirja on kieleltään vivahteikas, mutta ehkä se johtuu enemmän itse kielestä kuin kirjoitajien ”kyvyttömyydestä”. Meillä ei yksinkertaisesti oli yhtä paljoa kuvailevia sanoja kuin esim. englannissa.

   • Täytyy sanoa, että tästä olen kyllä nyt eri mieltä.. 🙂 Eli minusta suomen kieli on hyvinkin vivahteikas. Jotkin asiat on mahdollista sanoa vain englanniksi, jotkin asiat vain suomeksi, mutta molemmat kielet ovat ihan yhtä hyvät. 🙂

   • Hm, ehkä olet oikeassa. ^^”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: