Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Täynnä, tyhjä

Kummallinen tunne.

Mustien ruusujen maa 3:n kässäri on nyt viimein lähtenyt kustantajalle. Nyt on se hetki, kun täytyy vain odottaa ja hillitä jännitystä siitä, mitä kommentteja tekstistä tulee. Nyt on se aika, etten itse avaa tiedostoa. Olen nostanut Mustien ruusujen maa -mapin pöydältä kirjahyllyyn. En kauas, koska vielä se pitää ottaa sieltä uudestaan käsittelyyn. Mutta kuitenkin, edes hiukan kauemmas pois välittömästä näkökentästä. Olo on hiukan… Inhoan sanaa ”pöllämystynyt”, mutta nyt kai sitten voisin sanoa, että olo on pöllämystynyt.

Myös open sijaisuus päättyi juuri. Ja viimeisiä opiskelutehtäviä viedään. Ensin monet asiat kasaantuvat päällekkäin… Ja sitten, hups, ne haihtuvat ilmaan yhtä nopeasti kuin olivat ilmestyneetkin. Mitä sitten jää jäljelle?

Olen ajatellut, että seuraavaksi pidän jonkinlaisen ”inspiraatiokauden”. Kultainen malja -blogissa oli juuri pohdintaa Kirjoittajan input- ja output-kausista: ”Output-vaihe on se, jolloin kirjoitetaan. Jos taas vaikkapa lukee paljon mutta ei kirjoita, voikin olla input-vaiheessa: tulee sisään sitä materiaalia, joka jossain vaiheessa ruokkii sitten taas omaa kirjoittamista.” Tämä on minusta kiinnostava ajatus. Kyllä, aion lukea paljon. Aion pyöritellä uusia novelli-ideoita mielessäni, mutta en halua pakottaa niitä valmistumaan vielä. Aion hankkia Jeff VanderMeerin Wonderbookin omaksi ja lukea sitä aamuteellä terassilla, kun aurinko alkaa vähitellen lämmittää. Aaaah. Siinä on itseni palkitseminen siitä työstä, minkä olen tähän mennessä tehnyt.

 

Single Post Navigation

5 thoughts on “Täynnä, tyhjä

 1. Tosi hienoa, että olet saanut kolmannen osan loppuun! 🙂 Odottaminen on ehkä hirveintä kaikessa.
  Tuo input/output vaihe on totta, tosin joskus input vaihe ei ole valinta vaan kaikki muu pakottaa siihen, mutta tauosta on lähes aina hyötyä. Tuo Wonderbook:kin vaikuttaa mielenkiintoiselta, en ole ennen törmännyt siihen.

  • Pääsin selailemaan Wonderbookia viikonloppuna ja tykästyin. Sopii erityisesti visuaaliselle ihmiselle. 🙂

   • Heh 😀 Katsoin itse juuri (sinun innoittamana) Amazonista, eikä ollut kallis, joten tein heräteostoksen (tilasin samalla muistikirjankin, joten ei ollut turhaa).

   • Mainiota, toivottavasti kirja osoittautuu hyödylliseksi! Mäkin laitoin sen juuri tilaukseen pari päivää sitten. 🙂 Ostoslistalla on muuten myös uusi kirjahylly, sattuneista syistä…

   • Niinpä, mut jos ei niin laitan kiertoon. Haha 😀 Mahtavaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: