Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Viihdettä

En katso televisiota / sarjoja kovin paljon, olen viime vuosina keskittynyt enemmänkin lukemiseen. Viime aikoina olen seurannut lähinnä Game of Thronesia, Kostoa ja Isänmaan puolesta -sarjaa, sikäli kun ne ovat peruskanavilla pyörineet. Mutta nyt on alkanut useampikin enemmän tai vähemmän spefistinen tv-sarja, joita voisi mahdollisesti alkaa seurata. Ovatko nämä sarjat sitten mistään kotoisin? Seuraaavassa omia, varsin puutteellisia ja epäammattimaisia huomioitani.

Sleepy Hollow (Subtv, ti klo 22)

Päätön ratsumies alkaa murhata ihmisiä pikkukaupungissa. Samaan aikaan eräästä luolasta heräilee henkiin mies, joka löytää viereltään Raamatun. Nuori naispoliisi alkaa selvitellä yliluonnollisia tapahtumia, ja hänen tielleen kasaantuu tietysti monenlaisia esteitä. Sarjan ensimmäinen jakso ei ainakaan oikein vakuuttanut. Onhan tässä kivasti toimintaa joo, mutta kauhu on vain niin pirun hankala laji. En tiedä pelottaako jotakuta se, että miehellä ei ole päätä, hevosella on punaiset silmät ja kirves heiluu. Ei minua ainakaan pelottanut, tuntui lähinnä siltä että kauhun tunnelmaa yritettiin epätoivoisesti saavuttaa. Parisataa vuotta sitten kuollut ja tähän päivään herännyt Ichabod tuntuu sopeutuvan ympäristöön aivan liian helposti ja epäuskottavasti. Jos ainoa ihmetyksen aihe on suurin piirtein se, että nykymaailmassa joka kadunkulmassa on Starbucks-kahvila, niin… Voisihan tätä silti katsoa lisääkin, kenties tästä kehittyy jotain mielenkiintoista. Yhden jakson perusteella veikkaisin, että kyllä tämä jää Supernaturalin varjoon, ja Vampyyripäiväkirjoissakin on mielenkiintoisempia henkilöhahmoja ja asetelmia.

Under the Dome (Nelonen, ke klo 21)

Simpsoneista tuttu ”kupu” laskeutuu pikkukaupungin ylle, eikä kukaan tiedä mistä on kyse. Hauskaa on se, että sarjassa myös viitataan lyhyesti tuohon Simpsoneiden jaksoon. Olen nyt katsonut kolme jaksoa tätä sarjaa. Kuvun mysteerisyys pitää aika hyvin mielenkiintoa yllä; totta kai odottaa ja jännittää, milloin kuvun merkitys ja alkuperä selviää. Sarja, josta ei kolmen jakson jälkeen osaa älyttömän hyvin ennustaa, mihin suuntaan tapahtumat ovat menossa. Voi syntyä jotain mielenkiintoista, tai sitten mitään tajunnanräjäyttävää ei tapahdu, jolloin kiinnostus vähitellen lässähtää. Pelkkiä kaupunkilaisten keskinäisiä tohinoita ei ehkä jaksa loputtomiin katsoa, vaikka kiinnostavia henkilöitä sarjaan on yritettykin tehdä. Välillä häiritsee omituisen koomiset / epätodelliset kohtaukset.

Viikingit (Subtv, ke klo 22)

Sarja, jonka mainos on nostanut odotukset aika korkealle. Ensimmäinen jakso eteni verkkaisemmin kuin olin ajatellut, vielä ei päästy läheskään merimatkalle. Henkilöt eivät vielä suuresti säväyttäneet, mutta potentiaalia on. Kolmiodraama tosin tuntuu aina hiukan käytetyltä idealta, mutta sitäkin voi toki käsitellä onnistuneesti. Historiallisista faktoista ja niiden paikkansapitävyydestä minä en mene sanomaan mitään; hyvin tällainen uppoaa ainakin minuun, kun en edes odota, että kuvauksen pitäisi olla 100 % todenmukaista. Ensimmäisessä jaksossa tuli ainakin esille kiinnostavia juttuja entisajan navigointikeinoista. Toistaiseksi suosikkini näistä sarjoista, mutta odotan tältä kyllä vielä parannusta jatkossa.

Revolution (Subtv, to klo 22)

Kuten Under the Domessakin, asetelmasta on tehty koukuttava: sähköt ovat kadonneet maailmasta, mutta miksi ja miten? Mitä tapahtuu seuraavaksi, ja miten ensimmäisessä jaksossa esitellyt henkilöt liittyvät tähän kaikkeen? Pakko ehkä katsoa vielä toinen jakso tämän takia… Mutta ei tämä sarja silti kovin vakuuttavalta tuntunut. Näitä erilaisia dystopiajuttuja on jo niin paljon, että uudelta tarinalta odottaisi jotain uutta ja mullistavaa, että se erottuisi joukosta. Sähköttömässä maailmassa ihmiset näyttävät hiukan liian siisteiltä ja laitetuilta. Elämisestä ja selviytymisestä tällaisessa maailmassa saisi varmasti paljon enemmänkin irti, ja kunnolla tehtyä realistista sarjaa seuraisi mielellään. Nyt ollaan lähinnä juonen varassa, enkä tiedä miten pitkälle se kantaa. Njääh.

Yhteenveto: paljon hehkuttettua ja mainostettua, mutta keskinkertaista. Vaaditaan paljon, että nykytarjonnassa joku sarja oikeasti erottuisi joukosta. Joku viisas voisi nyt ehdottaa, että ehkä minun pitäisi vaihtaa kanavaa (lähes kaikki nämä olivat Subtv:ltä) ja katsoa jotain erilaista, jos kerran perushöttö kyllästyttää — mutta kun. Minä myös tykkään katsoa perushöttöä, aina välillä. Viihdettä, ihan vain rentoutumismielessä. Ja kyllä nämä kaikki ihan viihdyttäviä ovat. Nyt pitäisi vain valita, mitä alkaa katsoa, koska joka ilta en kyllä ala tv:n ääressä kytätä…

Single Post Navigation

6 thoughts on “Viihdettä

 1. Sleepy Hollow on mielestäni hauska ja monivivahteinen genresarja, joka vain paranee edetessään. Se on ainakin toistaiseksi välttänyt pahimmat lajityyppinsä klisheet (jaksoja on vain 13, mikä auttaa!) ja asetelma on mielestäni raikas. Kauhua sarja ei ole, vaan pikemminkin goottilaiseen estetiikkaan upotettua seikkailua. Suosittelen jatkamaan tämän parissa! 😀

  • Hmmm okei, no tämähän kuulostaa lupaavalta. Ehkä tuomitsin liian aikaisin..! Onko sarjaa siis vain tämä yksi tuotantokausi?

   • Sarja alkoi Amerikan mantereella vasta tänä syksynä ja sen kaudet ovat poikkeuksellisesti puolikkaita normaalista +20 jakson kausista. Siis vähemmän ”viikon örö” jaksoja ja enemmän jatkuvuutta.

    Sarja perustuu löyhästi Irving Washingtonin lyhyttarinaan ”Sleepy Holllow’n legenda”. Kunhan hölmön perusidean hyväksyy, on sarja hauskaa ajanvietettä. Minusta on vain hyvä, että aikamatkustajan (mahdollisesti) seksistinen ja rasistinen ajatusmaailma on jätetty huomiotta, koska Ichabod on tällaisenaan todella symppis. 🙂

   • No ajanviete on kyllä usein just se, mitä tv-sarjalta kaipaa.. Ja aivojen nollaaminen. 😀 Katsotaan, ihastunko minäkin tähän vielä.

 2. Pekka H on said:

  Päätön ratsumies on Tim Burtonilta viehättävättä elokuva, jonka tarkoitus ei ole shokeerata, vaan se on paremminkin syvä kumarrus perin angloamerikkalaiselle goottiperinteelle. Ehkäpä Sleepy Hollow, jota en ole nähnyt kun en omista töllöäkään, perustuu kyseiseen filmiin.

  • Oo aivan, nythän vasta tajusin, mistä nämä nimet Sleepy Hollow ja Ichabod Crane olivat niin tuttuja. Minäkin olen nähnyt tuon leffan ja tykkäsin kovasti, vaikka aika hämärästi enää muistan sitä. Sekä leffa että tämä sarja ilmeisestikin pohjautuvat samaan tarinaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: