Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Blogilupaus: 10 vaikuttavinta

En yleensä harrasta uudenvuodenlupauksia. Olen vähän sitä mieltä, että vaikkapa tammikuun ensimmäinen päivä on vain yksi päivä muiden joukossa. Ja jos aikoo muuttaa elämäänsä, niin sellaisen päätöksen voi tehdä ihan milloin vain, uudenvuodenlupaus ei pidä yhtään sen varmemmin kuin muutkaan lupaukset/päätökset. Mutta kuitenkin, tuli tässä mieleen, että tälle vuodelle voisin tehdä pienen blogilupauksen.

Jonkin aikaa sitten Facebookissa kiersi kysely ”Listaa 10 vaikuttavinta kirjaa”, ja blogeissakin on näkynyt tällaisia listoja. Tarkoitus oli listata mahdollisimman nopeasti (liikaa miettimättä) 10 kirjaa, jotka ovat olleet itselle erityisen merkittäviä ja vaikuttavia. Listattavien kirjojen valinta ei tietenkään ole helppoa, ja koetin itsekin hiukan pohtia, miltä oma listani näyttäisi. Nyt keksin, että vien listauksen vähän pidemmälle. Tänä vuonna valitsen 10 vaikuttavinta kirjaa ja bloggaan jokaisesta kirjasta. Voi olla että tässä ei mene kuin pari kuukautta, mutta mahdollisesti voi mennä kauemminkin.

Luvassa on siis nostalgisia muisteloita. Nimittäin, vaikka yhtä hyvin 10 vaikuttavinta kirjaa voisivat olla viime vuonna luettuja uutuuksia, niin ei asia yleensä noin mene. Veikkaan, että omassakin listassani tulee olemaan paljon kirjoja, jotka olen lukenut kauan sitten, lapsuudessa ja nuoruudessa. Minusta on oma pointtinsa siinä, että nyt kysytään kymmentä vaikuttavinta kirjaa, ei esimerkiksi ”parasta”. Ja kun katsoo omaa lukuhistoriaansa taaksepäin, niin siellähän on teoksia, jotka syystä tai toisesta ovat kolahtaneet juuri silloisella lukuhetkellä. Ehkäpä lukukokemus ei enää nykyään olisi niin vahva; ehkä uudelleen lukeminen voisi aiheuttaa kovan pettymyksen. Tai jos lukisi kyseisen kirjan vasta nyt ensimmäistä kertaa, kenties se ei koskettaisi niin syvältä. Ehkä juuri tämän takia jokaisen lukijan ”10 vaikuttavinta” -lista on niin erilainen. Jokaisella on ollut oma lukijapolkunsa. Useimpien listoilla näkyy klassikoita, mutta jokainen on poiminut klassikoista omansa. Kun kirjoitan omistani, aion myös palata hetkeksi menneisiin aikoihin ja kirjoittaa vähän siitä, miksi jokin kirja oli vaikuttava ja miten se vaikutti minuun juuri tuolloin. Katsotaan, mitä tästä saa irti.

Ja mitä kirjoja listallani sitten on… No, sitä en tiedä tarkkaan vielä itsekään. Huijaan tehtävässä sen verran, että annan itselleni miettimisaikaa. Ehkäpä aloitan niistä, jotka ovat jokseenkin varmoja. Mutta mitään paremmuusjärjestystä en silti hae, se menisi jo liian vaikeaksi. Enkä lupaa sitäkään, milloin kirjoitan ensimmäisen bloggauksen aiheesta. Jossain vaiheessa. Jospa tämä tempaus saisi myös päivittämään blogia säännöllisesti, välillä kun on ideat hukassa tämänkin suhteen.

Jos joku muu haluaa tehdä saman tempauksen, niin idean saa aivan vapaasti varastaa. 🙂

Mainokset

Single Post Navigation

10 thoughts on “Blogilupaus: 10 vaikuttavinta

 1. Mahtavaa! Mietin vähän samaa tuossa, kun julkaisin oman listani, mutta ehkä voisin tehdä tämänkin. Jos vaikka saisin blogiini jotain eloa. 😀

 2. Pekka H on said:

  Vaikuttavin on ollut ja tulee aina olemaan Vaahteramäen Eemeli. Ensimmäinen kirja, jonka olen lukenut. Muistan hyvin kuinka mua kiehtoi sen kannet, sivut, kirjaisimet ja tarinat. Se oli mun ikioma kirja. Vaahteramäen Eemeli oli niin rakas myös siksi, koska sain sen lahjaksi. Ja Eemeli joutui vähän väliä kiperiin tilanteisiin.

  Muita erityisen vaikuttavia… Lapsena lukemani lukuisat scifi-kirjat, kuten myös Edgar Rice Burroughsin Tarzan- ja Mars-sarjat. Joseph Conradin Pimeyden sydän. Myöhempinä aikoina vaikkapa Richard Mathesonin Olen legenda ja ennen kaikkea Lordi Dunsanyn Haltiamaan kuninkaantytär.

  • Oi että, juuri tuollaisia muistoja tässä ajattelinkin… Itse harmikseni en muista, mikä olisi ollut ihan ensimmäinen kirjani. Voin hyvin uskoa, että tuollainen kirja tosiaankin pysyy vaikuttavimpana koko elämän ajan.

   Haltiamaan kuninkaantytär on kyllä todella kaunis kirja.

 3. Mainio haaste 🙂 En tiedä maltanko osallistua, mutta mietin vakavasti ainakin.

  • Siitä vain. 😀 Voi kyllä olla että näistä bloggauksista tulee enemmänkin sellaisia nostalgisia muisteluja itseäni varten, mutta katsotaan tuleeko mitään kiinnostavaa..

 4. Päivitysilmoitus: 10 vaikuttavinta: Tuntematon | Päättymätön tarina

 5. Päivitysilmoitus: Finncon-ostokset | Päättymätön tarina

 6. Päivitysilmoitus: 10 vaikuttavinta: Missä junat kääntyvät | Päättymätön tarina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: