Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Takaisin töihin

I’m back! Nyt on lomailtu, lusmuiltu, lasketeltu, nautittu joulut ja uudetvuodet. Korkea aika palata takaisin koneen ja tiedostojen ääreen. Paha vain, että kirjoitusinto tuntuu vieläkin olevan kadoksissa.

Tai ehkä intoa olisi, mutta loman aikana olen onnistunut vain kasaamaan itselleni lisäpaineita jatkon suhteen. Pitäisi siis kirjoittaa jatkoa Mustien ruusujen maa 3:een, mutta mukamas en voi sitä tehdä, ennen kuin pystyn kirjoittamaan seuraavan luvun niin, että tulee kerralla täydellistä… Äh ja pöh. Ei tämän ihan näin pitänyt mennä. Niin, ja lomallahan minun oli tarkoitus antaa ajatusten ja alitajunnan työstää tätä tarinaa eteenpäin. Mutta kävikin niin, että useimpina päivinä ajatukseni pyörivät ihan muissa tarinoissa, uusissa novelleissa, kaukaisissa romaanikässäri-aihioissa… Niiden ajatteleminen tuntuu vapauttavalta, kun taas Mustien ruusujen maa 3 tuntuu työltä.

Mutta ihan sama, aion joka tapauksessa ryhtyä töihin. Ei muukaan auta. Tauko on pidetty, ja ”inspiraatiota” en odottele. Tavoitteena tänään on ensimmäiset sanat, ehkä muutama kappale…

Jos joku ajatteli otsikon tarkoittavan ”oikeita töitä”, niin niistä ei vielä ole tietoa. Vuosi 2014 alkaa opiskeluilla, ja loppuvuosi on vielä täysin avoin. Yritän kirjoittaa piakkoin pienen pohdinnan viime vuoden tapahtumista ja tämän vuoden tavoitteista. Onhan tuo vuosi taas päässyt vaivihkaa vaihtumaan. Tiedättekö mitä tapahtuu jo ensi vuonna? Meikäläinen täyttää 30. Haluan todellakin ottaa kaiken irti tästä vuodesta ennen sitä.

Blogi-poissaoloni aikana Routakodossa on ilmestynyt arvio Karnin labyrintista. ”Karnin labyrintti on fantasiatrilogian kiinnostava avaus, ja tämä tulee mieheltä, jolle fantasia ei ole koskaan ollut se omin genre. Nautin matkasta halki kylmän Talvilaakson ja diggailin hahmojen vuorovaikutusta kympillä.” Suuret kiitokset Shimolle! Myös Goodreadsissa eräs kaimani antaa kirjalle kehuja. ”Mielenkiintoinen, kauniisti ja aisteihin käyvällä tavalla kirjoitettu fantasiaromaani, joka toisaalta seuraa monia perinteisen fantasiakirjallisuuden konventioita ja toisaalta uudistaa niitä omalla raikkaalla tavallaan.”

Jooo tiedän, aina minä jaksan hehkuttaa näitä arvosteluja… Mutta kun. Siihen on syynsä. Joskus tuntuu, että esimerkiksi Karnin labyrintti on moninkertaisesti marginaalissa: se on fantasiaa, nuortenkirja, ilmestynyt pieneltä kustantamolta, kirjoittajana tuntematon esikoiskirjailija. Tällainen kirja ei todennäköisesti saa tuhansittain lukijoita. Siispä on aina mahtavaa kuulla, että kirjaa on luettu. Ja kommentit auttavat jaksamaan eteenpäin, koska vielä on paljon kirjoittamista jäljellä ja olen jo monta kertaa matkan varrella todennut, että trilogian kirjoittaminen EI ollut järkevin tapa aloittaa kirjailijan ura. Joskus tuntuu, että olen haukannut aivan liian ison palan!! Mutta kuka leikkiin ryhtyy…

Toivotan kaikille tsemppiä uusien juttujen aloittamiseen ja vanhojen projektien loppuun saattamiseen. Oikein hyvää uutta vuotta!

Mainokset

Single Post Navigation

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: