Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Leffafania hemmotellaan

Itsenäisyyspäivästä huolimatta hehkutan nyt ulkomaisia elokuvia. Loppuvuosi on nimittäin spefi-fanittajan parasta aikaa. Aiempinakin vuosina monia herkkuja on tarjoiltu aina ennen joulua, mm. TSH-elokuvia. Tänä vuonna on kiinnostavia leffoja tullut niinkin paljon, että jopa minä olen raahautunut elokuvateatteriin asti kaksi kertaa viikon sisällä. Se on hyvin harvinaista.

Tiedosto:Nälkäpeli-Vihan liekit.jpg

Ensin kävimme katsomassa Nälkäpelin kakkososan. En ole lukenut Nälkäpeli-kirjasarjaa; kaikkea ei vain ehdi lukea, vaikka sinänsä kiinnostaisi. Ja tavallaan pidän siitä, että voin nauttia joistain elokuvista ihan vain elokuvina, ilman kirjan lukemisen taakkaa. Ilman kaikkea sitä vertailua ja pohtimista. Vaikka tiedän kyllä, että usein kirjan lukeneena saa myös enemmän irti elokuvasta.

Mutta niin, mitä tulee itse leffaan: tykkäsin. Tykkäsin kovasti. Minusta Nälkäpelissä on sopivasti jotain omaperäistä ja erilaista. Nykyään fantasia- ja scifielokuvia on niin paljon, ja suurin osa sitä samaa ennalta-arvattavaa huttua. Toki tämäkin noudattaa tiettyjä kaavoja ja esimerkiksi saa minut liikuttumaan juuri tietyissä kohdissa, ah niin laskelmoidusti… Mutta kuitenkin tämä on omanlaisensa tarina, ja koukuttava. Pidän myös Katnissin hahmosta ja muistakin henkilöhahmoista. Heissä on sentään jotain särmää ja jotain vaihtelua verrattuna perinteisiin sankarihahmoihin. Kyllä Nälkäpeli on suosionsa ansainnut.

Ja sitten. SITTEN…

Tiedosto:Gravity.jpg

En ensin aikonut mennä katsomaan Gravitya, vaan ajattelin odottaa sen saapumista dvd:lle ja paikalliselle R-kioskille, kuten yleensä. Mutta sitten tästä alkoi kuulua ja näkyä niin paljon ylistäviä kommentteja, että pakkohan se oli vielä ehtiä teatteriin katsomaan. Onneksi menin. Kaunista, erittäin kaunista katseltavaa. Avaruus. Todella aidon tuntuista. Puhdasta selviytymistaistelua. Kauhu, tyhjyys, yksinäisyys: olen ainoa eloonjäänyt

Koska en ole mikään kummoinen elokuvaharrastaja, en yleensä ole kovin perillä esimerkiksi Oscar-elokuvista enkä ole nähnyt niitä elokuvia, jotka kahmivat ehdokkuuksia. Mutta luulisin, että nyt olen nähnyt tänä vuonna ainakin yhden elokuvan, joka ehdokkuuksia tulee saamaan. Jos Sandra Bullock ei tästä saa parhaan naispääosan Oscaria, niin sitten sitä ei ansaitse kukaan.

Jos joku ei ole Gravitya vielä nähnyt, niin menkää. Heti.

Eikä tämä hemmottelu tähänkään vielä lopu. Hobitin kakkososa on tulossa pian, ja Ender’s Game näyttää olevan tänään ensi-illassa. Luulen, että ehkä en voi mennä katsomaan ihan kaikkea. Mutta jos ei nyt pääse, niin haetaan sitten Ärrältä (Missä muuten opiskeluaikana ahkerasti työskentelin. Muistakaahan kunnioittaa Ärrän tätejä, ihmiset. Ette tiedäkään, kuinka montaa asiaa he samanaikaisesti pyörittävät; Ärrältähän saa nykyään kaikkea.)

Single Post Navigation

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: