Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Tehtyjä ja tekeillä olevia

Klik, klik. Tiedätte varmaan tunteen, kun joskus tuntuu niiiin hyvältä painaa ”Lähetä”-nappia. Esimerkiksi nyt, kun olen palauttanut oppimistehtäviä oikein urakalla. Ah, sinne menivät! Vapaus! Joululoma! Kirjoittaminen!

Aloitin siis syksyllä uudet opinnot: suomi toisena ja vieraana kielenä -aineopinnot avoimessa yliopistossa. Tarkoitus olisi saada itselle hiukan monipuolisempaa pätevyyttä opettamiseen. Jospa joskus saisi töitä S2-opettajana. Lähdin opiskelemaan innolla, joka on melko hyvin kantanut tähän asti. Olen saanut palautettua jo useamman kurssin tehtävät. Tässä nyt sitten odotellaan uusia suoritusmerkintöjä ja palautteita! Harvinaisen mukavaa.

Ja vaikka itse sanonkin, niin ei tämä ihan ilmaiseksi tullut. Tehtävät eivät olleet helppoja eikä niitä saanut hutaistua parissa päivässä. Olen lukenut, työstänyt teoriaa mielessäni, soveltanut, kirjoittanut… Marraskuussa iski taisteluväsymys ja pimeysahdistus. Aaaaarg, ei jaksa ei jaksa ei jaksa. Kävin tekemässä pientä opetusharjoitteluakin: opintoihin kuuluu tutustumisjakso, jossa käydään seuraamassa S2-opetusta kolmessa eri paikassa ja tehdään omia opetuskokeiluja. Teki erittäin hyvää käydä ihmisten ilmoilla ja lähes oikeissa töissä taas. Ja kuinka monipuoliset tutustumispaikat löysinkään! Oli päiväkoti-ikäisiä lapsia, oli lukiolaisia, oli aikuisia amk:n vaihtareita. Kiitokset vain ystäville ja tutuille, jotka tämän mahdollistivat.

Eikä S2-opiskelu muuten ole ollut turhaa oman kirjoittamisenkaan kannalta. Kun tarkastelee kieltä toisen kielen oppijan näkökulmasta, siinä joutuu kiinnittämään huomiota ihan uusiin asioihin. Tosiaan, miksi suomen kielessä sanotaankin näin tai näin, miksi valitaan vaikkapa tietty sijamuoto? Miksi vesi taipuu veden, mutta lasi taipuu lasin? Voi kuulostaa kuivalta kieliopin tarkastelulta, ja sitä se todellakin välillä on ollut (olen erityisen ylpeä siitä, että sain suomen kielen rakenteeseen liittyvän kurssin suoritettua ja vieläpä ihan ok:lla arvosanalla).

Mutta tuskinpa kirjoittajalle on koskaan haittaa kielen tutkimisesta ja sanojen pyörittelystä. Paitsi ehkä siinä mielessä, että mitä enemmän tekee tällaisia kieliopintoja, sitä enemmän lukiessakin takertuu kaiken maailman kielioppiasioihin ja pilkunviilaamiseen. Ainakin minulle joskus käy näin. Etenkin sen jälkeen, kun on syynännyt ja hionut omaa romaantekstiään sen viisikymmentä kertaa ennen julkaisua… Onko jotenkin vaarallista ja outoa, jos sellainen ”tarkkaluku” jää päälle?

Mutta nyt. Seuraavaksi. On aika laittaa opiskeluhommat hetkeksi syrjään; juuri tätä varten tein niitä nopeammin kuin ehkä olisi tarvinnutkaan. Ainakin muutaman viikon ajan siirrän huomioni Mustien ruusujen maa 3:een. Kunpa teksti nyt lähtisi oikein kunnolla liikkeelle. On sitä jo odotettukin.

Piristi kovasti, kun ihan sattumalta kiinnitin huomiota Sunrise Avenuen uuteen biisiin. Yhtäkkiä sanat tuntuivat kertovan Dinjasta ja Eräästä Hyvin Tärkeästä Henkilöstä… Lähes täydellisesti. Tällaisia biisejä haluan. Sellaisia, jotka löytyvät juuri oikealla hetkellä. Ja jos kuulen ne vuosien päästä, muistan tämän tarinan.

Ps. Karnin labyrintista on ilmestynyt arvostelu Vinttikamarissa-blogissa. Kiitos bloggaajalle!

Single Post Navigation

2 thoughts on “Tehtyjä ja tekeillä olevia

  1. Sanojen tutkiminen ja tarkasteleminen on ollut minusta aina hyvin kiehtovaa ja tosiaan, kirjoittamisenkin kannalta kiinnostavaa. (Aiheesta tenttiminen sen sijaan oli ikävämpää…) Suomi vieraana kielenä on myös kiinnostava oppiaine, mutta varmasti myös vaativa. Hienoa, että syksyn opinnot ovat takana. Opiskelu on kivaa, mutta joululoma tulee varmasti aina tarpeeseen! 🙂

  2. Joo, aina tämä on kivaa, kun on saanut jotkut hommat tehtyä! Asiasta kertoo varmaan jotain se, että järkytyksekseni näin viime yönä jopa unta näistä opinnoista. Näin unta että olikin jäänyt yksi essee tekemättä.. 😛

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: