Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Syksy täynnä kirjoja

Syksy on ehdotonta uutuuskirjojen aikaa. Ahdistusta syntyy vain siitä, että aiemmatkin kiinnostavat kirjat on lukematta — ja aina näitä tulee lisää… Mutta ei se mitään. Seuraavassa omia poimintojani uutuuksista ja tulossa olevista kirjoista, jotka haluaisin jossain välissä lukea. Jotta aihe ei paisuisi mahdottomaksi, rajaan listauksen tällä kertaa vain spekulatiiviseen fiktioon.

Pasi Ilmari Jääskeläinen: Sielut kulkevat sateessa (Atena). Pakko lukea ihan vain siksi, että Jääskeläisen aiemmat teokset ovat olleet todella hyviä.  Hänen ”reaalifantasiaa” edustavat tarinansa ovat outoja, kieroja, maagisia ja omaperäisiä. Uusi romaani käsittelee mm. uskontoja, ja sitä kuvaillaan kauhukertomuksen ja psykologisen trillerin yhdistelmäksi. Odotukset korkealla.

Erkki Kauhanen: Segrfellin unikuningas (Teos). Wow — ihan oikeaa kotimaista aikuisten fantasiaa(!) Romaani aloittaa Segrfell-trilogian, ja kyseessä on Kauhasen esikoisromaani. Sen verran kiinnostavaa, että tämä täytyy vilkaista. Segrfellin uninkuningas on kertomus hajanaisesta kuningaskunnasta, vallasta ja vääryydestä, vastuuntunnosta ja väistämättömistä velvollisuuksista.

Marissa Mehr: Veristen varjojen ooppera (WSOY). Maagista realismia, joka sijoittuu Venäjälle ja oopperan maailmaan — kuulostaa mielenkiintoiselta yhdistelmältä. Esikoisromaani tämäkin. Sädehtivässä esikoisromaanissa todellisuuden merkitys katoaa ja ainoaksi mahdollisuudeksi jää elää oopperan ehdoilla.

Ken vainajia muistelee ja muita myytillisiä tarinoita (Espoon science fiction – ja fantasiaseura ESC ry). Kauhunovellikokoelma, jossa hyödynnetään kotimaista kansanperinnettä. Tänä syksynä ilmestyy/on ilmestynyt monia muitakin kiinnostavia antologioita, mutta otan nyt esille tämän, koska sen aihepiiri on minulle ehkä läheisin. Täytyy ehdottomasti lukea ja katsoa, millaisia juttuja kirjoittajat ovat kehitelleet. Mukana mm. Heikki Nevala, Anne Leinonen, Samuli Antila, Jussi Katajala ja monia muita. Toivottavasti täyttää kovat odotukseni.

Lauren Beukes: Säkenöivät tytöt (Schildts & Söderströms). Viimeisimmässä Tähtivaeltajassa oli juttua tästä kirjailijasta sekä yksi hänen novellinsa, ja vaikutti erittäin lupaavalta. En oikeastaan oikein tiedä, mistä kirja kertoo, mutta voisi ottaa selvää. Murhaaja, jota ei voi olla olemassa. Tyttö, jonka ei pitäisi olla elossa. Trilleri, joka rikkoo kaikki rajat.

Siri Kolu: Pelko ihmisessä (Otava). Nuortenkirjaksi ja scifiksi luokiteltu romaani, joka kertoo ”P-influenssasta”. Olin Finnconissa kuuntelemassa paneelikeskustelua, jossa kirjailijat eläytyvät kirjojensa roolihahmoiksi ja esittelivät teosten maailmoja. Kolun kuvaus kummallisista luolista, joissa henkilöt asuvat, oli varsin elävä. Siinä oikeastaan syy, miksi kiinnostuin tästä. En ole aiemmin lukenut Kolulta mitään, mutta nyt voisi olla aika tutustua tähän kirjailijaan.

Joe Abercrombie: Ennen hirttämistä (Kirjava). Toinen osa Ensimmäinen laki -nimistä sarjaa, jonka ensimmäinen osa oli oikein mainio ja jätti paljon odotuksia jatkolle. Perinteistä high fantasya aivan omanlaisilla mausteilla, mustaa huumoria, toimintaa, veijarimeininkiä. Tämän on pakko olla hyvä.

George R. R. Martin: Lohikäärmetanssi 1 (Kirjava). Kyllä, viimeinkin, tämäkin on tulossa suomennettuna! Pitäisi tulla myyntiin Helsingin kirjamessuille. Mahtavaa! Ainoa miinuspuoli on, että aiempien osien lukemisesta on minulla on useampi vuosi, en todellakaan muista enää kaikkia juonenkäänteitä, mutta en myöskään aio lukea näitä järkäleitä uudelleen. Eiköhän siihen vielä sisälle pääse. Parasta fantasiaa tällä hetkellä, se on fakta.

Michael Moorcock: Leviatan maan päällä (Vaskikirjat). Sarjan jatkoa tämäkin, nimittäin Oswald Bastable -trilogian toinen osa. Ensimmäinen osa oli mainiota, mukaansatempaavaa seikkailua ja vaihtoehtohistoriaa, ja odotan, että meno vielä kiihtyy tästä. Sopii myös pinnalla olevaan steampunk-buumiin.

Sellainen on minun listani — mites muilla? Löytyykö suosikkia syksyn uutuuksista? Löytyykö liikaakin?

 

 

 

Mainokset

Single Post Navigation

9 thoughts on “Syksy täynnä kirjoja

 1. Aikuisten fantasiaa? Alunperin suomeksi? Sait kiinnostuneeksi! 😀
  Minunkin pitäisi lukea tuo Sielut kulkevat sateessa, tai se Lumikko ja 9 muuta, vai miten se meni, sekä jatkaa G.R.R. Martinin tarinaa siitä mihin jäin. Mutta ehkä ensi kuussa.
  Oletko muuten tulossa kirjamessuille? Itse en vielä tiedä ostanko 4. päivän lipun vai yhden, koska lauantaina on tentti aamupäivästä ja eellisten päivien messuilu voi mystisesti vaikuttaa siinä pärjäämiseen.. 😀

  • Joo, tällaiset ovat kyllä kiinnostavia, ja toistaiseksi harvinaisia! Myös Vaskikirjoilta on tulossa yksi kotimainen aikuisten fantasiaromaani, jota mainostetaan omaperäiseksi, tunnelmalliseksi fantasiakertomukseksi: Anni Nupposen Pudonneen tähden prinsessa. http://www.vaskikirjat.fi/prinsessa.html

   Joo, näyttäisi siltä, että satun muutenkin olemaan opintojen takia Helsingissä kirjamessuviikonloppuna, joten ajattelin lähteä messuille sunnuntaina. Sitä odotellessa. 🙂 Ja voipi olla, että Lohikäärmetanssi tulee sieltä ostettua. 🙂

   • Aivan, ja harvinaisuus tekee niistä entistä kiinnostavampia.
    Kiitos, laitan tuonkin ylös. ^^

    Jep! ^^ Sunnuntaina oli vaikka mitä mielenkiintoista ohjelmaa: Kuinka kirjoitan lapsille, kuinka luoda fantasiamaailma, hulluden historia, Annukka Salama, Elina Rouhiainen. Ehkä törmätään siellä, olisi jännää 😀

   • Joo, varmasti tulee seurattua joitakin noita Louhi-lavan ohjelmia (olikohan se nyt tuo). Voidaan hyvinkin törmäillä! 🙂 Myöhemmin iltapäivällä taisi olla myös ihmissusikeskustelu, sekin voisi olla hyvä.

   • Joo, suurin osa noista on Louhella. En muista sitä, mutta voisi kiinnostaa. Ainoa vain, että minulla alkaa työt klo 17.
    Hienoa! Törmätäänkö vahingossa vai suunnitellusti? 😀

   • Ehkä se paremmin onnistuu suunnitellusti siinä ihmisvilinässä? Sano vaikka joku ohjelmanumero, jos nähtäis siinä ennen sen alkua?

   • Näin voisi kuvitella ainakin..
    No ajattelin aloitaa klo 11, Eino Leino -lavan Hulluuden historia/kuvaus-jutusta ja sen jälkeen klo 12, Louhi, Elina Rouhiainen. Kumpi kuulostaisi paremmalta?

   • Jos vaikka tähdätään tuohon jälkimmäiseen? En ole vielä ihan varma, mihin aikaan aamupäivällä ehdin pakalle… Nähdään siis siellä 12 aikaan, tulen yhden kaverini kanssa. 🙂

   • Okei ^^ Nähdään!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: