Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Unettomat

Tänään saapui postissa Tähtivaeltaja-lehti, jota olen kovasti odottanut. Uusimmassa numerossa on nimittäin mukana novellini nimeltä Unettomat.

tähtivaeltaja

Mahtavaa saada oma novelli Tähtivaeltajan sivuille! Unettomat on novelli, joka sijoittui neljänneksi Tähtivaeltajan sukupolvialus-aiheisessa kilpailussa vuonna 2011. Novellin kirjoittamisesta on siis jo jonkin aikaa, mutta muistan nauttineeni tämän tarinan kirjoittamisesta (tai sitten aika kultaa muistot sopivasti). En ollut aiemmin kirjoittanut scifiä — enkä oikein ole vieläkään! Mutta halusin osallistua kisaan. Minulla oli jo ennestään olemassa hyvin hatara idea, oikeastaan vain ajatus ”unettomista” ja siitä, että entäs jos olisikin ihmisiä, jotka eivät nuku. Tämän alkuidean yhdistin sitten sukupolvialus-teemaan lueskeltuani ensin netistä hiukan perusasioita sukupolvialuksista. Katsoin myös jonkin dokumentin unettomuudesta kärsivistä ihmisistä, tavallaan taustatutkimusmielessä, vaikka en minä siitä dokumentista tainnut mitään novelliin ottaa.

En tosiaankaan ole mikään scifin asiantuntija, eikä tätä varmasti voi ”kovaksi scifiksi” kutsua. Mutta kun kirjoitin, ajattelin että teen sitten omanlaistani tekstiä, jos scifiä en osaa.  Halusin leikitellä vähän novellin rakenteella ja kielellä, luoda tunnelmaa joka olisi, hmm, unenomainen. Jotain sellaista yritin. Ennen deadlinea en pyytänyt tekstistä palautetta — siihen aikaan minulla ei oikein vielä ollut sellaisia ihmisiä, joilta olisin voinut pyytää apua, enkä ollut vielä tajunnut, ettei koko kirjoitusprosessia tarvitse (tai pidä) tehdä yksin! Nykyään toimisin hiukan toisin. Mutta yritin sitten itsekseni hioa tekstiä, ja muokkausvaiheessa siirtelin ja yhdistelin katkelmia. Ja käytin aika paljon aikaa tuohon hiomisvaiheeseen. Olin hyvin iloinen ja yllättynyt, että teksti sijoittui. Ja nyt teksti on valmis ja julkaistukin, sellainen jonka on jättänyt jo täysin taakse, mutta ehkä välillä sitä voi muistella mielenkiinnolla… Tuollaistakin tuli kirjoitettua. Minäkö tämän kirjoitin?

Jospa sitten viettäisi perjantai-illan lueskelemalla Tähtivaeltajaa! Jee.

Ja muuten — Vaskikirjojen sivuille on päivitetty tietoja loppuvuoden julkaisuista.

Mainokset

Single Post Navigation

4 thoughts on “Unettomat

  1. Ja jos piditte Katrin novellista, auttakaa sitä nousemaan Atorox-ehdokkaaksi! Jaa mitenkö?

    http://routakoto.com/2013/08/30/atorox-haaste-2/

  2. Pekka H on said:

    Onnittelut hienosta novellista, joka on nyt kaiken kansan luettavana! Valvominen voi sopia tarinan aiheeksi ja joskus jopa ehkä itse tarinointiin.

    • Kiitos! Siinä dokumentissa ne unettomuudesta kärsivät ihmiset näyttivät aika pelottavilta.. Uni on kummallinen asia. Ja käsittämättömän iso osa ihmisen elämää. Mun täytyy myöntää, että jos oikein muistan, kirjoitin tämänkin novellin tylsästi ihan päiväsaikaan.. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: