Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Uusia arvosteluja ja onnellinen kirjoittaja

Kirsin kirjanurkassa on ilmestynyt arvostelu Karnin labyrintista. Suuret kiitokset arvostelusta! Kannattaa käydä lukemassa, koska arvion ohessa on myös kiinnostavaa pohdintaa kirjabloggaamisesta ja sen etiikasta.

Vastauksena Kirsin heittämään kysymykseen voisin todeta: ei, minun ei todellakaan ole helppoa saada kirjasta arvostelua esimerkiksi Helsingin Sanomien sivuille..! Minun näkökulmastani kirjablogit ovat hieno mahdollisuus myös tällaiselle tuntemattomalle kirjailijalle ja vähälevikkiselle kirjalle saada arvosteluja. Lehtien palstoille mahtuu vain rajallinen määrä kirjoja, ja se nyt vain on hyväksyttävä. Kirjabloggaus-kohusta kirjailijan näkökulmasta kirjoittaa J. S. Meresmaa hyvin täällä.

Jokainen palaute ja arvostelu on minulle tosi, tosi tärkeä ja arvokas. Tulipa se sitten suullisesti joltakin tuttavalta, painetussa lehdessä, arvosteluna Goodreadsissa tai ihan missä muodossa vain. Tieto siitä, että kirjaa on luettu, antaa jo ihmeesti voimaa jatkaa eteenpäin kirjoittamista ja tekstien työstämistä. Eikä niitä lukijoita tarvitse todellakaan olla tuhansia, vaan hyvin pienikin määrä riittää! Tärkeää minulle on ajatus, että enää en kirjoita ainoastaan itselleni, vaan minulla on myös joku vastaanottamassa tekstiä. Siinä kaikki. Siksi arvostelut tekevät onnelliseksi.

Ja tietysti silläkin on merkitystä, ovatko arviot positiivisia vai negatiivisia. Arvostelujen lukeminen vaikuttaa osaltaan tähän tunteiden vuoristorataan, jota kirjoittamiseni on. Välillä ollaan huipulla ja välillä pohjamudissa.

Huomasin myös, että Usva-lehti 1/2013 on arvioitu Normandiani-blogissa. Mukana on meriaiheinen novellini Kulkija. Olipa mukavaa huomata tämä arvostelu. Minusta on kiva idea lukea jokin lehti ja tehdä arvostelu sen novelleista. Olen joskus aiemminkin huomannut tällaisia blogeissa, mutta en mitenkään usein.

 

Mainokset

Single Post Navigation

4 thoughts on “Uusia arvosteluja ja onnellinen kirjoittaja

 1. Ahmu on said:

  Minä jotenkin kirjabloggarina olen koko ajan ajatellut, ett kirjoitan arvosteluja lukijoiden lisäksi kirjailijoille, en ainakaan kustantajille. Voisihan palautteen laittaa myös suoraan kirjailijalle, mutta jotenkin sitä ajattelee, etteivät kaikki ehkä halua sähköpostiinsa arvioita kirjasta. Blogi toimii siinäkin mielessä hyvänä julkaisukanavana tällaisille ajatuksille.

  • Minä en ole koskaan saanut sähköpostiini arviota kirjasta, mutta ainakaan minua sellainen ei haittaisi. Tämä on varmaan aika henkilökohtainen asia, eikä tietysti koskaan voi olla varma, miten vastaanottaja suhtautuisi.

   Blogi on kyllä tosiaan kätevä julkaisukanava. Blogissa arvostelu on julkinen ja näkyvissä sekä lukijoille että kirjailijalle. Blogi on ihan eri tavalla avoin muiden lukijoiden kommenteille, vuorovaikutukselle, kuin perinteinen lehtiteksti. Siinä on varmasti yksi kirjablogien vahvuus.

 2. Kiitos vain Sinulle kirjasta (siis sekä siitä saamastani konkreettisesta niteestä että siitä, että kirjoitit kirjan). Amman tavoin ajattelen usein, että blogiteksti on myös (epäsuora) viesti kirjailijalle. En ole koskaan ainakaan muistaakseni kirjoittanut edes sähköpostia kirjailijalle, vaikka usein kirja on herättänyt monenlaisia ajatuksia. Blogitekstin ehkä kirjailijakin näkee ja lukee. Netti antaa tällaiseen vuoropuheluun hienon mahdollisuuden. Mukava kuulla, että tekstistäni on ollut vastavuoroisesti iloa Sinulle. Kirjoittamisiloa!

  • Niinpä! Samantapaisesti minäkin ajattelen. Varmaan kirjabloggaamisessa on niitä mahdollisia eettisiä ongelmiakin (..?), mutta eiköhän hyviä puolia ole huomattavasti enemmän. Kirjablogi voi tuottaa iloa niin monelle: bloggaajalle, lukijoille, kirjailijoille. Tosiaan, keneltä se on pois..?

   Mukavaa kesää ja jatkoa bloggaamiselle. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: