Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Etsii, hakee, kiertää kehää…

Tiedättekö sen tunteen, kun tekstin kirjoittaminen on kesken, ja jotain tuntuu puuttuvan? Palaset eivät aivan loksahda kohdalleen, koska yksi tärkeä pala on hukassa. Ajatukset kiertävät tarinassa ja ratkaisun ympärillä, ja pystyy melkein näkemään mielessään kuvan ratkaisevasta tilanteesta. Jokin olennainen kysymys huutaa itselleen vastausta, mutta vastaus ei tule pakottamalla.

Olen viime aikoina kirjoittanut erästä uutta novellia. Itse asiassa lähes koko novelli on jo kirjoitettu; alkuperäisen suunnitelman mukaan jäljellä pitäisi olla vain muutama liuska. Tarina on yksinkertainen, mutta siinä on kuitenkin tietty idea. Jonkinlaista teemaakin olen pohtinut kirjoittaessani; olen halunnut sanoa tällä novellilla jotain, ottaa kantaa. Tekstin tyyliin ja rakenteeseen olen melko tyytyväinen.

Mutta yhtäkkiä minulle onkin tullut tunne, että tässä ei ole vielä kaikki. Tarina on liian yksitoikkoinen tällaisena, tapahtumat ovat liian sattumanvaraisia. Tapahtumien taustalla täytyy olla vielä jotain. Loppuun tulee sittenkin yllätys. Tässä tapauksessa voi sanoa, että se on yllätys kirjoittajallekin. Joku henkilöhahmo ei olekaan sitä, mitä luulin hänen olevan. Mutta mikä hän sitten on? Mikä yhdistää tapahtumat? Missä on puuttuva avain?

Kirjoittaessani ja suunnitellessani saan silloin tällöin oivalluksia. Oivallukset voivat olla isoja tai pieniä, mutta joka tapauksessa ne kirkastavat jonkin asian tai antavat ratkaisun johonkin juonen ongemaan. ”Oho, tosiaan, noin sen täytyy mennä!”

Ehkäpä kirjoitustauko auttaa, ja se, että sitkeästi kuljettaa tätä novellia mukana mielessä. Ehkä se oivallus sieltä tulee, ennemmin tai myöhemmin.

Mainokset

Single Post Navigation

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: