Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Portti-kunniamaininta

Tästä aiheesta minun on oikeastaan pitänyt kirjoittaa jo kuukausi sitten. Mutta noh, ehkä tässä on tärkeämpiäkin asioita unohtunut joulun ja uuden vuoden humussa.

Novellini Narvaranin linnut sai kunniamaininnan Portin novellikilpailussa 2012! Tämä  Talvilaaksoon sijoittuva, synkkääkin synkempi fantasianovelli ilmestynee Portti-lehdessä joskus tulevaisuudessa. Tuomaristo kuvailee novellia seuraavasti: ”Vahvassa ihmissuhdetarinassa talvi on tulossa Serenen ja Aranin pieneen pihapiiriin. Menneisyys kääriytyy vihdoin auki, kun mustien lintujen parvi lähestyy verkkaisen päivän aikana.”

Tämä oli kolmas kerta, kun osallistuin Portin kisaan. Olen todella innoissani kunniamaininnasta, koska kisa on todella kovatasoinen. Tulokset löytyvät kokonaisuudessaan ainakin Stk:n sivuilta.

Olen innoissani tapahtuneesta myös siksi, että Narvaranin linnut on novelli, joka ei todellakaan syntynyt yksin eikä hetkessä. Tekstin tekeminen oli opettavainen ja monivaiheinen prosessi. Narvaranin linnut on osa Talvilaaksoon/Kesäsaarille sijoittuvaa kokoelma-aihiotani, ja tähän mennessä se on laajin ja tärkein Talvilaakso-novelli.  Siinä esiintyy elementtejä, jotka ovat tuttuja Karnin labyrintistakin ja joita olen siis työstänyt jo aika kauan. Novellin ensimmäisen version kirjoitin alkutalvesta 2011, ja tämän jälkeen teksti sai muhia ja hain palautetta eri tahoilta. Novelli oli minulla mukana myös Stk:n järjestämässä tuunauspajassa Jyväskylässä. Siellä sain todella hyviä neuvoja Irma Hirsjärveltä, Anne Leinoselta, Liisa Rantalaiholta ja kaikilta tuunauspajaan osallistuneilta. Kiitos teille kaikille vielä kerran!

Olen tyytyväinen novellin kirjoitusprosessiin, koska hain tekstistä palautetta JA myös tein pieniä muutoksia tekstiin palautteen avulla. Usein ongelmani kirjoittamisessa on ollut se, että olen kyllä ymmärtänyt palautteen ja tajunnut, että novellissa on ollut jotain vikaa, mutta en ole osannut tehdä asialle konkreettisesti mitään. Nyt sain tehtyä sentään jotain! Sain palautekeskusteluissa ideoita, joita en varmasti olisi yksin keksinyt, ja minulle huomautettiin asioista, joille olin itse aivan sokeutunut.

Tämä oli ensimmäinen (mutta ei varmasti viimeinen) kerta, kun osallistuin tällaiseen tuunauspajaan. Kannatti tuunata, ja voin todella suositella tällaisia tapahtumia muillekin.

Mainokset

Single Post Navigation

2 thoughts on “Portti-kunniamaininta

  1. Pidä ehdottomasti ääntä, kun tuo julkaistaan! Kyllähän kotiin Portti tulee, mutta lukeminen on toinen juttu. Sinne se lehti solahtaa kokoelmaa paisuttamaan.

  2. Joo, täytyy hehkuttaa sitten uudemman kerran! Tuttu tunne, luettavia juttuja kerääntyy hyllyt täyteen… Mutta Portista koitan kyllä aina lukea novellit ja kirja-arvostelut. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: