Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Hobitti-raportointia

Elokuva on pitkä, mutta pidän raportin lyhyenä. Kävin itse asiassa katsomassa leffan viime perjantaina, mutta kuten yleensä, blogikirjoitus tulee hieman myöhässä.

Ensinnäkin täytyy sanoa, että olen TSH-elokuvien suuri fani. Ja Hobittiin on ängetty mukaan aika paljon viittauksia tuleviin tapahtumiin sekä TSH-elokuviin. Tämä on siis kiinnostavaa, ja on mukavaa, että asioiden yhteyksiä selvitetään enemmän kuin Hobitti-kirjassa. Silti tuo tulevien tapahtumien ennakointi tavallaan syö Hobitin omaa tarinaa. Tulee entistä enemmän sellainen olo, että tämä on ”vain” Hobitti ja tämän jälkeen tulee se parempi ja isompi tarina.

Ehdottomasti paras kohtaus on Bilbon ja Klonkun kohtaaminen. Se on todella tärkeä kohtaus. Mutta ai niin – sekin liittyy niihin tuleviin tapahtumiin.

Muuten elokuvasta ei oikein nouse esiin mitään todella vaikuttavaa. Alkuperäisteosta noudatetaan melko tarkasti ja edetään hitaasti, mikä olikin arvattavissa. Pientä huumoria ja hauskoja sattumuksia riittää. Thorinista on tehty ihan kiinnostava hahmo. Bilbo on sellainen kuin pitääkin. Löysäleukahiisi on ällöttävä.

Erilaisia pieniä taistelukohtauksia on useita, ja itse en niistä juuri välitä. Ihan kuin miekkatappelut olisivat takuuvarma keino pelastua tylsyydeltä. Minusta ne ovat hiukan puuduttavia, samoin kuin tunnin pituiset taistelut Kuninkaan paluussa ja Kahdessa tornissakin. Mutta tämä nyt on vain minun mielipiteeni.

Lastenkirja on yritetty muuttaa aikuisten elokuvaksi, mutta tuntuu, ettei muuttumisleikki ole täysin onnistunut. Itse en ainakaan osannut välillä päättää, pitäisikö leffaan suhtautua vakavasti vai huumorilla vai miten.

Joka tapauksessa aion ehdottomasti katsoa seuraavatkin osat ja luultavasti myös katsoa tämän leffan uudestaan tulevaisuudessa (muutaman kerran…). Kai minä olen sen verran Tolkien-fani, että tällaisista leffoista ei voi olla nauttimatta. Voin katsoa Hobitti-elokuvat ihan vain siitä ilosta, että niiden kautta pääsen Keski-Maan maisemiin ja tunnelmiin. Yhä uudelleen ja uudelleen.

 

 

Single Post Navigation

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: