Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Arvioita, arvioita

Karnin labyrintin julkaisemisesta on seurannut monia hyviä asioita, ja yksi todella tärkeä juttu on ollut arvostelujen saaminen omasta kirjasta. Olen toki saanut palautetta teksteistäni aiemminkin, mutta tämä on silti iso asia (etenkin, kun jatko-osat ovat tosiaan kesken, joten palautteiden ja kritiikkien avulla voin jopa oikeasti yrittää kehittää tätä sarjaa). Arvostelu voi tulla kirjallisesti tai suullisesti, kaverilta tai täysin tuntemattomalta kriitikolta, lehden tai internetin kautta – sillä ei ole merkitystä. Kaikki arviot ja palautteet ovat tärkeitä tällaiselle aloittelevalle kirjailijalle.

Suurin osa saamistani palautteista on ollut positiivisia. Monet ovat kehuneet kirjan kieltä ja talven kuvausta, ja kun palaute tulee monesta lähteestä, niin kyllä siihen alkaa myös uskoa. Ehkä joissakin osa-alueissa on onnistuttu, ja jatkossa kannattaisi pitää näistä asioista kiinni.

Toisaalta ystävät ja tuttavat pysyvät kenties hiljaa niistä asioista, joissa heidän mielestään olisi ollut parannettavaa. Kirjoittajaa aina epäilyttää, jos palaute keskittyy vain hyviin puoliin. Sanokaa suoraan vain ne huonotkin!

Lehdissä on ilmestynyt nyt pari kappaletta kirja-arvosteluja. Tällaiset luen huolellisesti ja moneen kertaan ja talletan onnellisena arkistoihini. Minun pikku kirjani on päässyt lehteen! Yhdessä arvostelussa kritisodaan sitä, kuinka romaanini käyttää liian paljon fantasian kliseitä (näistä esimerkkinä matkakertomus). Toisessa arvostelussa taas sanotaan, että tavallisimpia kliseitä on jätetty pois, vaikka teos fantasian perinteitä hyödyntääkin. Mielestäni molemmat ovat oikeassa. Tässä on selvästi asia, jota minun pitää tarkkailla.

Lehti-arvostelut löytyvät vastikään ilmestyneistä lehdistä: Portti 3/2012 (Erkki Widenius) ja Tähtivaeltaja 4/2012 (Anne Leinonen).

Jokainen pienikin arvostelu on päivän piristys. Tai no, negatiivinen arvio saattaa ensin pari päivää ärsyttää, mutta silti voi olla tyytyväinen siitä, että on ylipäätään saanut arvion. Mikä parasta, uskon saavani tulevaisuudessa vielä lisääkin palautteita Karnin labyrintista. Kun kirja on ilmestynyt, se ei lakkaa olemasta. Ja itse olen hyvin onnellinen siitä, että kirja on putkahtanut ulos juuri tuollaisena kuin se on – niin hyvine puolineen kuin heikkouksineenkin.

Single Post Navigation

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: