Päättymätön tarina

Kirjoitan. Luen. Oleskelen.

Romaani kuukaudessa – tai sitten ei

Marraskuun ensimmäisen päivän kunniaksi täytyy mainostaa ja muistuttaa aiheesta NaNoWriMo (National Novel Writing Month). Idea on yksinkertainen: kirjoita 50 000 sanaa kuukaudessa (eli romaani, vaikka sitten hyvin raakile). Jos sen teet, olet voittaja.

En ole itse koskaan osallistunut NaNoWriMoon. Olen enemmänkin ollut sellainen pitkän ajan puurtaja, joka suunnittelee ja työstää tekstiään vuosikausia. Voisin ehkä vitsillä perustaa oman ”Kirjoita novelli kuukaudessa” -projektin, joka sopisi ehkä vauhdilleni paremmin. Mutta eihän siinä olisi kunnollista haastetta! NaNoWriMossa on tavoite, jonka saavuttaakseen täytyy oikeasti sitoutua kirjoittamiseen kuukaudeksi. Täytyy hypätä tuntemattomaan, kirjoittaa vain eteenpäin koko ajan, eikä huolehtia liikoja lopputuloksesta. Ihailen jokaista, joka tähän ryhtyy.

Joka vuodelle on helppo keksiä (teko)syy. Tällä kertaa se on se, että minulla on jo meneillään romaanikäsikirjoitus, jota en halua keskeyttää kuukauden ajaksi. Juuri nyt mikään kirjoitusprojekti ei innosta minua niin paljon, että se saisi revittyä minut pois Dinjan maailmasta. Kenties voin silti NaNon kunniaksi tarkkailla sanamäärääni nykyistä tarkemmin. 50 000 sanalla tämä ei takuulla kasva, mutta vähempikin riittää. (Huom. Jos sanamääriä mietitään tarkemmin, niin ohjehan on tehty englanninkieliselle romaanille. Suomen kielessä 50 000 sanaa on paljon pidempi teksti kuin sama sanamäärä englantia, joten me suomalaiset voimme kyllä hyvällä omallatunnolla tehdä vähempisanaisen tuotoksen.)

Kun katson marraskuun kalenteria, näyttää muuten siltä, että omien kirjoitussivujen sijaan minun kannattaisi laskea sivuja korjaamistani oppilaiden aineista. Kansallinen Aineidenkorjauskuukausi… No, onneksi joululoma lähestyy, ja lunta on satanut jo moneen kertaan. Talviset maisemat muistuttavat Mustien ruusujen maasta, ja koska talvessa ei juuri muuta hyvää olekaan kuin kauniit maisemat, viihdyn hyvin sisällä kirjoittamassa.

Ilmeisesti NaNoWriMokin on sijoitettu marraskuulle juuri siksi, että kelit ovat silloin mahdollisimman surkeita eikä ketään huvita olla ulkona. Tässä siis neuvo marraskuun pelastamiseksi: pysy sisällä, linnoittaudu koneen ääreen ja kirjoita!

Mainokset

Single Post Navigation

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: